Danci posle remija sa Srbijom: "Našim igračima jedno od najboljih iskustava u životu" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Danci posle remija sa Srbijom: „Našim igračima jedno od najboljih iskustava u životu“

Danci posle remija sa Srbijom: „Našim igračima jedno od najboljih iskustava u životu“

zika.bogdanovic
0 komentar

Imali su čist šut u zadnjoj sekundi, s pozicije pivota. Priliku šokirati Banja Luku drugu večer zaredom s istekom vremena. No lopta Larsa Mousinga je završila na nadlaktici ili ramenu Uroša Tomića, koji je zamijenio ozlijeđenog Radovanovića.. No to simpatičnim i jako susretljivim Dancima nije upropastilo večer. Dapače.

– Publika je našim igračima dala jedno od najboljih iskustava u njihovim životima, bilo je fantastično – riječi su pomoćnog trenera Per Thomsen Sabroea, koji vodi momčad jer je prvi trener, ujedno i novi trener Koldinga, Henrik Kronborg završio na kardiologiji, pušten je, ali uz striknu zabrana ‘podizanja adrenalina’, stoga na klupi djeluje kao ‘tihi čovjek’.

– Malo razočaran, ali cilj je bio bod, imali smo time out, igrali smo za bod, ne za pobjedu na kraju. Rekli smo pivotu da raširi, otvori se na jednu stranu i možda će dobiti loptu, uspjelo je, ali nije zabio. Skoro je plakao, no rekao sam mu da smo imali 10 boljih šansi odlučiti utakmicu – govorio je ujedno i glavna osoba za skauting u Danskoj.

Danci su kontrolirali meč dugo vremena, ali se Srbija vratila najviše zbog odličnog Orbovića i golmana Tomića. Orbović je imao presudne pasove u završnici, asiste koje je odmorni Živan Pešić (zbog dva rana isključenja puno sjedio), strpao u mrežu.

– Greške u preuzimanju, nesreća, s tim ne možemo sada ništa učiniti – mirno je govorio vanjski Tobias Ellebaek, koji je dobio puno minuta zbog loše utakmice prvog lijevog beka Theisa Baagøea.

– Bilo je nevjerojatno, sjajno s toliko ljudi od kojih su svi bili protiv nas. Željeli smo dva boda, ali i jedan je dobar.

Jeste li mogli čuti suigrača na parketu?

– Nema šanse, nisam čuo ni klupu. Ovisiš sam o sebi i moraš razmišljati.

S bodom drže sve u svojim rukama, ako pobijede Ruse idu u Sarajevo kao No 1., ako izgube preteći će ih Srbija, naravno uz pobjedu protiv Angole.

– Napravili smo neke greške na početku, kada smo imali zicere i promašili ih. Kasnije je bilo vrlo tijesno. Drago mi je da imamo za što igrati u zadnjem kolu, jer nas neće Tunižani ili Francuzi prozivati da smo igrali sa zamjenama – zaključio je susretljivi Sabroe.

Bez dileme pokazali su najviše u Banjaluci, igraju dopadljiv rukomet, s puno žara u obrani i kombinatorike u napadu. Imaju glavu i rep, igraju i izgledaju kao pravi tim (za razliku od Francuza) i neće biti nimalo nezasluženo ako u Sarajevo odu kao pobjednici skupine A.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball