Stigla zamena za Ljubišića: Borac doveo Belorusa Podasinova - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Stigla zamena za Ljubišića: Borac doveo Belorusa Podasinova

Stigla zamena za Ljubišića: Borac doveo Belorusa Podasinova

Marko Marjanović
0 komentar
Beloruski čuvar mreže, Artsjom Podasinov (32), novi je golman Borca m:tel. Iskusni internacionalac potpisao je ugovor do kraja sezone, sa mogućnošću produženja na još jednu godinu. Podasinov bi trebalo da nadoknadi izostanak Bojana Ljubišića, koji zbog povrde kolena neće moći uskoro na teren.
 
Ponuda na tržištu prilično je “tanka” kada su iskusni čuvari mreže u pitanju, ali su Banjalučani bili strpljivi ne žureći pošto-poto da pojačaju konkurenciju Slađanu Subotiću i mladom Lazaru Beri. Podasinov je tokom karijere nastupao  u Mašeki, SKA iz Minska i Gomelju, ekipama koje su redovno igrale na međunarodnoj sceni. Osim klubova u domovini, oprobao se u francuskom drugoligašu Bileru, za koji je branio prošle sezone, a na početku ove preselio se u rumunsku Dunareu.
 
Međutim, baš kao i temišvarska Politehnika, iz koje je u Borac već stigao Savo Slavuljica, Dunarea je u velikim finansijskim problemima, pa su svi igrači dobili odrešene ruke u izboru nove sredine. Podasinov neće imati mnogo vremena za aklimatizaciju, jer je tačno za deset dana na programu prvi meč osmine finala EHF Kupa u Velenju, a Borac će do tada odigrati bar još dva kontrolna meča. Sinoć je u “Boriku” gostovala Iskra, a za vikend su na programu utakmice sa Vogošćom i Bosnom iz Visokog, obe u gostima.
 
Čelnici Borca pokušaće u narednih nekoliko dana da angažuju još jednog levog beka pošto je i polivalentni Marko Lukić doživeo povredu Ahilove tetive i neće se vraćati na teren do kraja sezone.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball