Balkan-Handball.com

Desetkovani Metalurg lak plen za Medvede

Drugačije se nije ni očekivalo – desetkovana koronavirusom, ekipa Metalurga koja je na gostovanje Čehovskim Medvedima u Rusiju otišla sa 11 igrača, doživela je ubedljiv poraz – 40:27 (22:11).

Pitanje pobednika bilo je rešeno već nakon 15 minuta igre. Metalurg je parirao samo u uvodnom delu, do rezultata 3;3, kada je započela velika serija ruskog šampiona od 8:1. Na semaforu je pisalo 11:4 u korist domaćina, a u finišu prvog dela razlika je postala dvocifrena. Nastavak meča odigran je u laganom ritmu, gosti su uspeli da pariraju rivalu koji je „spustio gas“, ali nisu uspeli ni u jednom trenutku da zaostatak spuste ispod deset golova. 

Ermakov i Aleksandar kotov bili su najefikasniji u pobednilkim redovima sa po osam golova, pet je dodao Kiseljev, a po četiri Furcev i Kornev. U redovima Metalurga, sa po šest golova istakli su se Rnić, Horvat i Popović, dok je pet dodao Mitić. 

Nakon četiri odigrana meča, makedonski predstvanik ostao je na dnu grupe A Lige Evrope sa jednim bodom iz četiri meča. Već u utorak je Metalurg trebalo da ugosti Tuluz u Skoplju, ali je taj meč odložen zbog najnovijih Kovid-mera u Francuskoj, po kojima je dugo izlolacija neophodna za sve koji putuju u zemlje van Evropske Unije. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *