Švedska prejaka za Portugalce, polufinale na vidiku - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Švedska prejaka za Portugalce, polufinale na vidiku

Švedska prejaka za Portugalce, polufinale na vidiku

Marko Marjanović
0 komentar

Švedska je ipak prevelik zalogaj za odlične Portugalce. U verovatno odlučujućoj utakmici polufinalnog raspleta, Skandinavci su rutinski slavili 40:33 (19:15), pokazavši da dramatičan poraz od Danaca pre dva dana nije ostavio traga na ekipu.

Zahvaljujući dobrom napadu, Portugalci su se držali u egalu do 23. minuta i vođstva 14:13, kada je ne tako raspoloženog Paličku zamenio Tobijas Tulin. Ali nije samo promena golmana inicirala seriju Švedske 6:1 u finišu prvog poluvremena. Pojačala je odbranu četa Glena Solberga na par minuta, i to je bilo dovoljno da se napravi razlika.

Braća Košta, Frade i drugovi zapretili su poslednji put početkom nastavka, ali su od trenutka kada su zaradili napad za minimalan zaostatak zaređali sa promašajima. Učinak Tulina bio je na nivou više od Kapdevija i Markeša na drugoj strani, pa je Portugal sedam minuta bio bez pogotka. Šveđani su to iskoristili da reše pitanje pobednika, odvojivši se na 26:19 u 45. minutu.

Ostatak meča bio je rutina za branioca titule prvaka Evrope.

Od 20.30 sledi novi skandinavski okršaj – Danska protiv Norveške. Prvak sveta bi tu mogao da overi plasman u polufinale, ali i da u potpunosti razjasni situaciju oko drugog putnika u Keln iz ove grupe. U prevodi, ako Norveška ne pobedi, i Danska i Švedska će postati polufinalisti već danas.

Sweden – Portugal 40-33 (19-15)

Sweden: Lucas Pellas 10, Felix Claar 6, Max Darj 4, Albin Lagergren 4, Jim Gottfridsson 4, Lukas Sandell 4, Jonathan Carlsbogard 2, Sebastian Karlsson 2, Eric Johansson 2, Daniel Pettersson 1, Oscar Bergendahl 1.

Portugal: Martim Costa 8, Luis Frade 7, Francisco Costa 6, Pedro Portela 4, Salvador Salvador 3, Miguel Martins 2, Rui Silva 2, Leonel Fernandes 1.

Standings provided by Sofascore

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball