Balkan-Handball.com

SVET ŽALI PORTNERA, VALERO RIVERA: Otišao je jedan od najvećih!

Čitav rukometni svet danas žali iznenada preminulog Zlatka Portnera. Proslavljeni jugoslovenski reprezentativac i član „šabačkih vanzemaljaca“ preminuo je u 59. godini života i rastužio rukometni auditorijum širom planete.

Ogroman broj stranih medija objavio je vest o tragičnom događaju, a mnogo je i onih koji su se javili redakciji Balkan-Handball.com tražeći dodatne informacije, između ostalih, iz Francuske, Španije, Švajcarske…

Najugledniji španski list „Marka“, preneo je vest o Portnerovoj smrti govoreći o njemu kao elegantnom i prefinjenom srednjem beku i važnom faktoru u najvećim uspesima jugoslovenskog rukometa i Metaloplastike, nabrajujući i njegove saigrače iz tog slavnog vremena: Zlatko je krenuo stopama Veselina Vujovića i potpisao za Barselonu 1989, a dve godine kasnije je osvojio i Ligu šampiona sa najtrofejnijim evropskim klubom.

U velikom tekstu o preminulom asu, za „Marku“ je govorio i najtrofejniji trener našeg sporta, Valero Rivera.

Bio je to igrač čiji neverovatni i nesvakidašnji kvaliteti, pored Veselina Vujovića, nisu bili adekvatno cenjeni. Bio je jedan od najboljih igrača na svetu, ali nije imao sreće sa povredom kolena. Bio je sjajan i kao igrač i kao osoba, a bio je neverovatan fudbaler. Toliko je bio dobar u fudbalu da sam siguran da bi bio profesionalac, samo da je želeo. Tehnički i taktički savršeno potkovan rukometaš bio je Zlatko. Posebno me je impresionirao njegov asortiman šuteva sa sedam metara – rekao je Rivera o Portneru.

https://www.marca.com/balonmano/2020/09/23/5f6b3966268e3e016a8b45f0.html

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *