Balkan-Handball.com

Taleski promenio sredinu, ali ostao u Nemačkoj

 Sada već bivši igrač Rajn Neker Levena, Filip Taleski, karijeru nastavlja u redovima nemačkog Balingena. 23-godišnji levi bek je klub iz Manhajma napustio dve godine pre isteka ugovora, dok će u svojoj novoj sredini provesti godinu dana, na koliko je i sklupljen ugovor.

  • Veoma sam srećan što je Filip odlučio da karijeru nastavi kod nas. Odluka nije ad-hok, pošto smo već duže vreme u kontaktu sa Filipom i Rajn Neker Levenom. Sjajan je igrač, a pogotovo je u reprezentaciji Makedonije pokazao svoj izvanredan talenat. Biće važan šraf u našem timu – istakao je trener Balingena, Jens Burkle.

Taleski je karijeru počeo u Metalurgu. Nekoliko sezona je nastupao za drugi tim, da bi od 2014. godine prešao u seniore, gde se i afirmisao. Nakon tri godine, prva stanica van Makedonija bila mu je upravo grad u pokrajini Badem-Virtemberg, a za popularne „Lavove“ je zabeležio nastupe kako u Bunesligi, tako i u Ligi šampiona.

  • Starno se radujem da ponovo zaigram. Za Balingen sam se odlučio jer vidim priliku gde mogu dobijem dobru minutažu. Prethodno sam popričao i sa Vladanom Lipovinom, i čuo sam pozitivne stvari o timu, treneru, i okruženju – poručio je makedonski reprezentativac nakon dolaska u novi klub.

Njegova naredna stanica je Balingen!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *