Balkan-Handball.com

Toni Đerona vodi „Orlove“ – Ratko Nikolić direktor, Valdevit koordinator

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o imenovanju španskog stručnjaka Tonija Đerone za novog selektora muške reprezentacije Srbije. Proslavljeni srpski reprezentativac, Ratko Nikolić, obavljaće funkciju tehničkog direktora, dok će koordinator mlađih reprezentativnih selekcija biti Dr. Zoran Valdevit, šef kadetre za rukomet sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

Potpredsednik UO RSS, Dragan Škrbić, obrazložio je odluku o predlogu Tonija Đerone:

 • Tonija poznajem iz vremena dok sam igrao u Barseloni. Reč je o ozbiljnom stručnjaku, profesoru na Univerzitetu, bio je deo Barselone 15 godina, od najmlađih kategorija do prvog tima. Bio je i tehnički direktor svih selekcija. Ima iskustvo u pravljenju piramide i radu sa svim selekcijama, a ne samo vođenju A tima. To  je bila i naša ideja. Dosta imena koja su se pojavljivala imala su za cilj da odrade EHF nedelju ili prvenstvo. Želimo drugačiji pristup. Jednom treba da presečemo i radimo na drugačijim osnovama. Prihvatio je ideju da radi na taj način. Ponudio je jasnu strukturu organizacije. Do sada nisam imao priliku da vidim ovakav plan i razmišljanje od strane jednog kandidata. Bilo je par kandidata, stranaca i domaćih koji žive u inostranstvu. O pomoćnicima nisu vođeni razgovori sa Đeronom. Ideja je da ga okružimo našim mladim trenerima od kojih ćemo dobiti selektore u budućnosti. Ovo nije prvi stranac na klupi reprezentacije, imali smo Vranješa, koji je švedska škola rukometa. Zašto Španac? Njihova škola rukometa već dominira godinama.

Prvi čovek srpskog rukometa, Božidar Đurković, imao je lepe reči za novog selektora:

 • Nema čoveka koji je radio sa njim, a da je nešto rekao loše. Reč je o univerzitetskom profesoru. Znam da se pojavljivalo prethodnih dana – šta će stranac Srbiji? Daću vam odgovor. Nemce je uspešno vodio Islanđanin, Poljake Nemac, Makedonce Španac, Slovence Vujović, pa Vranješ. Predlažem za tehničkog direktora Ratka Nikolića, bivšeg reprezentativca, osvajača medalja, koji priča i španski perfektno, a posle karijere puno toga je uradio sa svojim Kampom. Za koordinatora mlađih selekcija profesora Zorana Valdevita, sa katedre Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

2 Comments

 1. Analiticaraobog pomocnika sekretar

  15/05/2020 at 17:37

  Bravo !
  Bozidar Djurkovic sada ima protiv sebe
  Trenersku / Arkus ligu / RSV / RSB / RSKiM …
  Uz sebe ima centralnu srbiju i prodavca proteza Skrbica i Blagojevica
  Zabimljiva jesen u najavi

 2. Komedija

  15/05/2020 at 23:39

  Nakon Save Milosevica koji je lajao o FSS i nakon funkcije se umirio,evo i rukometnog Save-Ratko Nikolic.Vise nece biti prozivki,kukanja,pisanja raznih statusa na fb,umirice se kao idr.koji laju dok ne dobiju funkciju.Sve je manje kvalitetnih ljudi i strucnjaka u sportu,doslednih i principijalnih.Božo za Boga miloga skloni se vise iz rukometa,nema veceg dna gde ga mozes oterati.Treceg strucnjaka ne vredi komentarisati,izuzetna karijera,narocito internacionalna😭Za godinu do dve ce reci kako su lose procenili pa sve iznova.Univerzitetski profesor!!! Nama treba trener sa iskustvom a ne predavac🤣🤣

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *