Tradicionalna anketa Sportskog Žurnala: Laureati Milosavljev, Radović, Stojiljković, Garović… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tradicionalna anketa Sportskog Žurnala: Laureati Milosavljev, Radović, Stojiljković, Garović…

Kapiteni i treneri svih klubova ARKUS lige glasali su u tradicionalnoj anketi „Sportskog žurnala“ za najboljeg srpskog igrača, igračicu i trenera, kao i internacionalce.

Petnaest muških i dvanaest ženskih klubova, ukupno 54 rukometaša i rukometašice su glasali u anketi i izabrali najbolje protekle godine.

Kad je reč o domaćem prvenstvu najviše glasova otišlo je u ruke mladom igraču Dinama, Danilu Radoviću koji je osvojio deset poena. Iza sebe ostavio je Miroslava Kocića i Svetislava Verkića sa po četiri glasa.

Kod dama je ubedljivu pobedu odnela sjajna Sara Garović iz Bekamenta. Desni bek, koja se našla i na spisku selektora Uroša Bregara za nedavno završeno Svetsko prvenstvo u Španiji, prošle godine je beležile sjajne partije u dresu Medicinara, a ove briljira u Aranđelovcu i ubedljio je najbolja igračica ARKUS lige.

Sara Garović je osvojila dvanaest glasova, a prva iza nje sa četiri je bila Nataša Lovrić, koja je debitovala za nacionalni tim na planetarnom šampionatu.

Kad je izbor za najboljeg internacionalca u pitanju ubedljiv trijumf ostvario je Dejan Milosavljev. Golman reprezentacije Srbije i Berlina čitave godina igra na vrhunskom nivou, trenutno je drugi čuvar mreže Bundeslige, dok je i među stativama Orlova imao jako zapažen učinak.

Kad su u pitanju dame, pobedu je odnela Jovana Stoiljković, kapiten reprezentacije Srbije. Ona je na nedavnom prvenstvu u Španiju pružila odlične partije, pa su kapiteni i treneri odlučili da ponese ovo laskavo prizanje. Iza nje je bila i Jovana Risović sa pet glasova, a potom sledi sa glasom manje Jovana Kovačević.

Ubeljivu pobedu kod trenera sa devet glasova odneo je Dragan Markov, strateg Jagodine, koja je prethodnih nekoliko godina dominantna u domaćem prvenstvu. Iskusni stručnjak je na SP u Španiji bio i pomoćnik Uroša Bregara. Iza njega se našao Nenad Kraljevski, a potom slede Momir Ilić i Boris Rojević sa po tri glasa.

„Sportski žurnal“ napominje da je ova, šesnaesta po redu anketa protekla bez Rukometnog saveza Srbije, koji je „ničim izazvan odlučio, bez ikakve najave, nesportski, da prekine ovu lepu tradiciju“.

Pomenuti mediji prenosi saznanja da je, generalni sekretear RSS, Svetozar Stanković, samovoljno odlučio da stavi tačku na ovu saradnju iz samo njemu poznatih razloga.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *