Jagodina i Bekament BB za prvi Super Kup Srbije (nedelja, 15.30) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Jagodina i Bekament BB za prvi Super Kup Srbije (nedelja, 15.30)

Po prvi put u istoriji rukometne dame boriće se za pehar namenjen pobedniku Super Kupa Srbije. Nova hala u Mionici biće poprište duela šampionki iz Jagodine i osvajačica Kupa Srbije u prošloj sezoni, Bekamenta Bukovičke Banje. Pred utakmicu u nedelju koja počinje u 15 časova i 30 minuta, svoje viđenje su dali treneri obe ekipe.

 – Po prvi put igramo za Super Kup. To je lep uvod u takmičarsku sezonu za oba tima. Jedno novo iskustvo koje će doneti i veliku borbu. Tako je svaki put kada se igra za pehar. Nadam se da ćemo otvoriti sezonu na najbolji mogući način. Odigrali smo neke dobre utakmice na startu sezone u kvalifikacijama za EHF Ligu šampiona i regionalnoj ligi, ali naša obaveza i zadatak su Super liga i Kup Srbije. Forma ekipe je u uzlaznoj liniji, ali oprezni smo u procenama mogućnosti. Daćemo svoj maksimum da dođemo do prvog trofeja u novoj sezoni – kaže trener Jagodine, Dragan Markov.

Trener Bekamenta Bukovičke Banje iz Aranđelovca, Saša Bošković, ovako vidi start sezone i borbu za prvi trofej:

– Pred nama je prva zvanična utakmica u kojoj se odmah nameće obaveza dobre igre i dobrog rezultata jer se igra za trofej. Izrazitog favorita nema. Jagodina je ozbiljan klub, pokazali su to prošle sezone kada su osvojili titulu, prvu u klupskoj istoriji, a pokazuju to i svojim igrama na startu sezone. Možda se to nekome ne čini zbog poraza koji su imali, ali ne zaboravite da su za protivnike imali ozbiljno kvalitetne rivale. Moj kolega Markov radi dobar posao uprkos tome što na raspolaganju ima znatno izmenjenu ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period, devojke su odlične, dobro rade i imamo dobru atmosferu u ekipi. I mi smo, kao i Jagodina, promenili sastav u odnosu na sezonu u kojoj smo osvojili Kup Srbije, nedostaje nam levoruk igrač na bekovskoj poziciji, ali uprkos tome imamo visoke ambicije u sva tri domaća takmičenja. Drago mi je što ćemo, i mi u ženskom rukometu, imati Super kup i što je iza njega konačno stao Rukometni Savez Srbije.

Utakmicu će prenositi Radio Televizija Srbije.

One Comment

  1. Pingback: ŽRK BEKAMENT – BUKOVIČKA BANJA | DRUGI O NAMA ... - ŽRK BEKAMENT - BUKOVIČKA BANJA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *