U izboru Handball-Planet.com sedam naših igračica! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan U izboru Handball-Planet.com sedam naših igračica!

U izboru Handball-Planet.com sedam naših igračica!

Zorica Radojkovic
6 komentari

Specijalizovani rukometni sajt na engleskom jeziku Handball-Planet.com četvrti put zaredom organizuje izbor za najbolju rukometašicu na planeti. Osim najbolje rukometašice, bira se najbolja postava i najbolja odbrambena igračica. Medju nominovanim za 2014.godinu su 32 igračice iz dvanaest zemalja medju kojima je sedam naših igračica (četiri Crnogorke, dve Srpkinje i jedna Hrvatica).

U žiriju koji je nominovao igračice je 17 novinara iz 17 zemalja sveta, od Evrope preko Azije do Južne Amerike.

Medju nominovanim igračicama sa našeg područja je više nego zanimljiva postava kada bi se našla u istom timu: Majda Mehmedović (levo krilo), Andrea Penezić (levi bek), Andrea Lekić (srednji bek) , Katarina Bulatović (desni bek), Jovanka Radičević (desno krilo), Dragana Cvijić (pivot) i Suzana Lazović(odbrambeni igrač).

Najviše igračica u izboru Handball-Planet.com dolazi iz Budućnosti (čak 6), a slede Đer sa 5 i Vardar sa 4 igračice medju najboljima. I Krim ima jednu rukometašicu u izboru, a to je Alison Pino.

Kada su u pitanju nacije, Norvežanke imaju šest, Crna Gora četiri, Danska, Francuska i Švedska po tri. Brazil, Srbija, Rumunija i Holandija imaju po dve. Hrvatska, Madjarska, Španija i Nemačka po jednu.

Glasajte na ovom LINKU.

Norvežanka Loke je bila pobednica 2011. i 2013.godine, dok je Madjarica Tomori titulu najbolje ponela 2012.godine.

 

Možda vam se dopadne

6 komentari

Ragbi :) 23/12/2014 - 14:28

Nije mi jasno, ako vec toliko pljuju Suzanu Lazovic, zasto je svake godine na svakom turniru i mimo turnira u izboru za najbolju odbrambenu igracicu? :)

Odgovori
D 23/12/2014 - 21:52

antipropaganda rukometne igre u obrani…poremeceni sustav vrijednosti…dajte se odlucite..kako isti onaj okarakteriziran ko krvnik moze biti nominiran za najboljeg…pa treba razlikovati dobru igru u obrani od grubijanske igre u obrani…dva razlicita pojma..

Odgovori
šušumiga 23/12/2014 - 22:02

Ti izbori koji se svode na internet glasanje, kliknite , bla, bla, po meni su bez veze. Tu uglavnom glasaju pristrasni navijači , i to po nekoliko puta za istu igračicu, naravno iz čistih simpatija , a ponekad samo da bi se kasnije , kada objave rezultate mogli svadjati i prepucavati. Ja sam za to da struka odredi: treneri, igračice, selektori, sudije…ali naravno najvažniji uslov – ne možeš da glasaš za nekog iz svog tabora. E onda da se vidi, koga igračice snmatraju najboljom , koga treneri, ostala struka…
Što se tiče npr.pivota, mislim da bi 90% njenih koleginica najverovatnije glasalo za Hajdi Loke, što je i najlogičnije.
Ne znam koliko bi neki navijač morao da bude ostrašćen ili isfrustriran pa da “zaključi“ za Loke nije ništa posebno i da ima boljih?! Zašto da takav uopšte glasa ??

Odgovori
milos 24/12/2014 - 13:39

ja nisam mogao da glasam za pivota i srednjeg beka kaze mi da sam vec glasao:))

Odgovori
šušumiga 24/12/2014 - 23:24

Ako je ista IP adresa, e onda samo jednom .
Ali ti se snadji ;), pa više adresa, da ne mogu da te “identifikuju“,
Provalili ljudi kako se to radi ;)
…(kad kažem različite IP adrese, ne mislim da sad treba da idemo od komšije do komšije i od prijatelje do prijatelja pa da ih molimo da nam ustupe komp. samo da glasamo)… ;)
…čudne su to rabote…

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball