Balkan-Handball.com

Uroš Zorman objavio knjigu o svom putu: „Tako, kako sam rekao“

Mnogi vrhunski rukometaši i rukometašice u starijim i novijim generacijama odlučile su da završe svoj sportski put bez ikakvog podsećanja na ono što ih je dovelo do vrha i želje da svoja iskustva, uspone i padove, podele sa nekim novim klincima pomažući im na taj način da izbegnu neke stranputice. Mnogi, ali ne i najveći slovenački rukometaš, verovatno svih vremena, Uroš Zorman.

Uz pomoć poznatog slovenačkog rukometnog novinara, Lojzea Grčmana, dugogodišnji kapiten slovenačke reprezentacije i osvajač pet pehara EHF Lige šampiona, koji je karijeru završio u leto 2018, objavio je svoju biografiju:

  • Osećanja prilikom izlaska knjige su sjajna. Priznajem, u početku mi ideja nije najviše odgovarala, jer se ne želim previše izlagati. Ali kasnije, kada smo se Lojze i ja sabrali i razgovori su se odvijali jedan za drugim, pojedinačne epizode ​​moje karijere, sve više mi se svidelo. Reakcije čitalaca su, takođe, za sada odlične. Znate kako je to: čak i ako vam se nešto sviđa, drugima se možda i neće. S pozitivnim komentarima, zadovoljstvo samo raste. 

I autor Lojze Grčman je veoma zadovoljan:

  • Nadograditi svoj novinarsko-komentatorski opus pisanjem knjige je predstavljao veliki izazov. Ponosan sam da sam u tome uspeo. Pre svega, veseli me to što je slovenački sport, koji sigurno zaslužuje puno ovakvih dela, dobio prvu ovakvu knjigu rukometaša – jasan je dugogodišnji novinar. 

Knjigu je objavila izdavačka kuća VIDA. Cena je 21.90 EUR.

Uroš Zorman: Ne bojim se ni jednog izazova, znanje imam, učio sam od najboljih

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *