Vardarke ubedljive protiv Podravke - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Vardarke ubedljive protiv Podravke

Vardarke ubedljive protiv Podravke

zika.bogdanovic
1 komentar

VARDAR – PODRAVKA  35:25 (15:10)

GLEDATELJA: 4500

SUCI: Erdogan/Ozdeniz (Turska)

SEDMERCI (ISKLJUČENJA): Vardar 3/3 (12 minuta), Podravka 4/7 (6 minuta)

VARDAR: Petkovska (1 obrana), Radičević 5/9, Stojanovska 2(2)/2, Mitova, Leynaud, Nikolić 1/1, Lazović – Varlec 2/4, Dembele4/5, Zebić 4(1)/6, Althaus 1/2, Klikovac 2/3, Penezić 4/5, Černoivanenko 3/4, Ikhneva 3/5, Suslina (9+3 obrana), Lekić 4/8

PODRAVKA: Jukić, Čović 5/5, Nikšić 0/2, Šenvald, Živković 3(3)/6, Džono 2/2, Nemaškalo 2/3, Kapitanović, Dragišić, Vidak 2(1)/7, Milenković (13 obrana), Oremović 2/3, Maljak, Tatari 4/7, Trifunović 2/10, Elez 3/5

SEMAFOR: 2:2, 5:3, 6:6, 10:6, 10:9, 13:9, 15:10, 18:11, 19:13, 21:14, 24:15, 28:17, 31:19, 35:25

IGRAČICA UTAKMICE: Irina Suslina (Vardar)

VEČER ZA ZABORAV: Jelena Trifunović (Podravka)

Rukometašice Vardara su se u prošlom kolu provukle na gostovanju u Koprivnici, a danas je uslijedila prilika za iskupljenjem i prikazivanjem puno kvalitetnije igre. Sam je početak utakmice ipak upućivao da će Podravka još jednom zadati ponešto muka makedonskom sastavu, držale su se sredinom dijela u egalu na 6:6 iako im je već do tada Suslina uspjela obraniti pet lopti, od čega tri sedmerca. No, Vardar nije mogao vječno opraštati pogreške gostujućeg sastava pa je serijom 4:0 otišao na puno ugodniji rezultat, ali ne zadugo. Tehničke su pogreške igračica iz sastava Indire Kastratović vratile Podravku u igru koja ulaskom u posljednjih 10-ak  minuta prvog dijela zaostaje s minimalnih 10:9. Bio je to zadnji značajniji otpor Podravke nakon čega Vardar s drugom bekovskom linijom na terenu uspjeva riješiti veći dio posla. Veliku je pomoć kroz taj period imao u Podravkinoj šuterici Živković koja si je dozvoljavala masu nerezonskkih šuteva, a oni su obično završavali kaznom na drugoj strani terena. Do poluvremena Vardar odlazi na 15:10, a dodatni je plus što udarna postava ostaje odmorna za nastavak utakmice.

KLJUČNI ELEMENTI PRVOG POLUVREMENA:

Suslina je Podravkinim igračicama (Tatari, Elez, Trifunović) obranila ukupno tri sedmerca u prvih 20 minuta utakmice.

Vardar unatoč igranju s drugom bekovskom linijom uspijeva podići rezultatsku prednost. Prva postava ostaje odmorna te u nastavku „uništava“ protivnika.

Jelena Trifunović je danas bila potpuno van utakmice. Rijetko je koji od njenih šuteva uopće išao u okvir Vardarovih vrata.

Kada je došla na -1, Podravka nije uspjela kvalitetno iskoristiti igrača više: nije postigla ijedan pogodak, dok su igračice Vardara u tom periodu uspjele jednom zatresti mrežu Milenković.

Nastavak susreta nosio je sve lošiji rezultat Podravkašicama, posebice dok je njihova kreatorica igre Tatari dobila pokoju minutu odmora. Pokušala ju je što bolje zamijeniti mlađahna Vidak, no moćne Vardarove igračice ipak su bile previše za igračicu od koje se puno više očekuje u budućnosti. Jedna za koju je Podravka imala dovoljno strpljenja te joj davala priliku da se nametne i na ovako visokom nivou natjecanja jest pivotkinja Čović – ona je u drugom dijelu meča bila prava svijetla točka gostujućeg sastava, osim nje valja pohvaliti i vratarku Milenković koja je u ovom meču prikupila vrlo dobrih 13 obrana. No, niti to nije bilo dovoljno da Podravka ostane ispod 10 pogodaka razlike. Sredinom drugog dijela dogodilo se najveće krizno razdoblje Podarvke, a odlično su ga koristile Hrvatice u makedonskom dresu Penezić i Zebić koje u tmo periodu postižu ukupno šest pogodaka. Bilo je pred kraj meča i prostora za atrakciju, meč se praktički pretvorio u jedan revijalnog karaktera zahvaljujući Vardaru koji ovoga puta nije dozvolio ni najmanji prostor iznenađenju, ali i Podravci koja je imala puno manje raspoloženih igračica, negoli na svojem terenu.

KLJUČNI ELEMENTI DRUGOG POLUVREMENA:

Julija Nikolić ozlijedila koljeno u 31. minuti

Vardarova prva bekovska linija bila je previše za Podravkinu obranu. Čak 20 postignutih pogodaka u drugom poluvremenu dovoljno govori o nadmoći domaćeg sastava.

Andrea Čović je bila pravo osvježenje Podravke u drugom poluvremenu. Unijela je živost u igru gostiju, postigla pet pogodaka bez ijednog promašaja, a također je odradila i solidnu rolu u obrani

TOMISLAV LAURIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball