Veselin Vuković pred Beloruse (18): "Čeka nas teži meč nego sa Korejom" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Veselin Vuković pred Beloruse (18): „Čeka nas teži meč nego sa Korejom“

Veselin Vuković pred Beloruse (18): „Čeka nas teži meč nego sa Korejom“

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor reprezentacije Srbije, Veselin Vuković, zadovoljan je uvodom u 23. Svetsko prvenstvo. Pobeda nad Korejom, povratila je poljuljano samopouzdanje nakon lošijih rezultata u pripremnim mečevima pred polazak u Španiju.

– Nije bilo lako igrati na onakvu korejansku odbranu. Bili su agresivni, ali su momci imali pravi pristup. Ispunili su dogovor koji smo napravili. Kretali su se bez lopte. Raduje me da su se i naši teži bekovi bolje kretali. Niko se nije previše potrošio, tako da mogu reći da spremni dočekujemo utakmicu sa Belorusijom.

Belorusija se posle dugo godina vratila na veliku scenu predvođena jednim od najboljih igrača planete, Sergejom Rutenkom. Poraženi su od Poljske 24:22 na startu turnira.  Nakon lošijeg prvog poluvremena, u nastavku su se prikazali u pravom izdanju.

– Oni ulaze u rang ozbiljnih evropskih ekipa, pogotovo zato što imaju Rutenku, koji je jedan od najracionalnijih igrača današnjice. On vrlo malo troši lopti, a efikasan je i razigrava sve oko sebe, i krilo, pivota, bekove.  Moramo obratiti pažnju na njega, ali i na sve ostale. Ne očekuje nas laka utakmica. Sutrašnji meč, takođe, donosi pritisak plasmana u osminu finala, koje bismo obezbedili eventualnom pobedom.  Ono što je jako bitno jeste da smo povratili poljuljano samopouzdanje posle Egipta. Ako želimo da imamo vrhunske ambicije, na kraju krajeva, moramo da pobedimo Belorusiju.

Belorusija spada u red „teških reprezentacija“, a njihova 6-0 može da odgovara našem timu…

– Otvorili su meč sa Poljacima sa dosta trčanja, ali i sa puno tehničkih grešaka u tim kontranapadima. Mislim da možemo da trčimo više od njih, pogotovo što apsolutno uvek imaju jednog igrača koga menjaju u napadu – odbrani, koji ne gleda šta se događa u kontri. Pokušaćemo da trčimo, da vidimo kako će reagovati i da ih u rotaciji slomimo.

Šta su odlike beloruske igre?

– Ne verujem da ćemo ih tako lako dobiti kao Koreju. Ne predaju se ni jednog trenutka, igraju svoju igru. Prilično su disciplinovani. Dosta dugo igraju u napadu, zamaraju odbranu i imaju Rutenku koji sve to kanališe…

Slovenija se dugo mučila sa Arabijom 32:22. Sve do 40. minuta, Saudijci su bili ravnopravni…

– Nisam stigao da pogledam meč, ali iz priče sa selektorima Denićem i Kljajićem, saznao sam njegov tok. Svi se danas ozbiljno bave rukometom. Nema autsajdera. Vanevropske reprezentacije imaju više vremena za pripremu i u perspektivi, biće sve konkurentnije.

Da li su vas je iznenadio neki rezultat prvog kola?

– Ništa me nije iznenadilo. Francuzi su bili nadomak poraza od Tunisa. Island je vodio protiv Rusije tri razlike, pa je izgubio pet. Prve su utakmice, tek je počelo prvenstvo. Neko juri formu, neko je došao u formi. Ne treba pametovati pre poslednja dva kola u grupi, kada će se dosta toga znati. Ne isključujem ni kalkulacije u vezi protivnika u osmini finala, naravno, onih koji to mogu da priušte sebi.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball