Balkan-Handball.com

Vesprem šampion SEHA GAZPROM lige!

Već u svojoj debitantskoj sezoni, rukometaši Vesprema su postal šampioni SEHA Gasprom lige. U finalnom meču u ovom mađarskom gradu, domaćin završnog turnira je lako I ubedljivo savladao meškov Brest sa 32:21 (14:9). Pred oko 5 000 bučnih navijača u Vesprem Areni, momci tenera Karlosa Ortege su još jednom pokazali da im nema ravnih u regionalnom takmičenju ove sezone. U svom četvrtom izdanju, SEHA liga je dobila trećeg šampiona, posle Zagreba I Vardara.

STATISTIKA

Prvih pet minuta finala nagovestili su da bi Vesprem ogao ponovo da se muči u napadu kao protiv Zagreba, ali je, od prvog gola koji je postigao Ugalde u petom minutu, sve krenulo po planu Antonija Karlosa Ortege.

Raspoloženi bekovi Meškov Bresta, na čelu sa odličnim Nikulenkauem, održavali sue gal do rezultata 6:6, kada je krenula serija domaćina od 4:0, koju je svojim prvim golom zaokružio Nilson. Pojačao je Vesprem u odbrani u tim trenucima, što im je brzo omogućilo da se odlepe. Briljirali sun a krilima Gašper Marguć I Kristijan Ugalde, koji  su u tandemu postigli veliku većinu golova.  Momci Željka Babića su smanjili na 10:8, ali su, nakon propuštene prilike da dođu na gol zaostatka, ponovo popustili I dozvolili rivalu novu seriju, ovoga puta 3:0. To je donelo Vespremu, novi maksimum – 13:8. Do odmora, oba tima su postigla po jedan gol. U prvih 30 minuta, golmani oba tima bili su najzapaženiji akteri meča.

  • 11 OD 14 GOLOVA VESPREMA U PRVOM DELU POSTIGLA SU KRILA (ČETIRI MARGUČ SA SEDMERCA)
  • 11 ODBRANA U PRVOM POLUVREMENU ZABELEŽIO MIKLER, UZ DEVET PRIMLJENIH GOLOVA
  • DEVET ODBRANA IMAO JE PEŠIĆ U PRVOM, JEDNU U DRUGOM POLUVREMENU.
  • DVE SERIJE DOMAĆINA U PRVOM DELU, 4:0 I 3:0
  • 30:19 BILO JE U 57. MINUTU

Prvi napad u nastavku, doneo je novi maksimum mađarskom prvaku, pošto je Marguč I ćetvrti put realizovao sedmerac za 15:9, a nešto kasnije se u strelce upisao I Mate Lekai za 17:10. Mikler je nastavio u ritmu iz prvog poluvremena, a odbrambeni blok 6-0 je izgledao kao zid za Nikulenkaua I ekipu.  Ubedljivo je četvrtfinalista Lige šampiona delovao na terenu, I već u 45. Minute stekao nedostižnu prednost – 25:16. Prednost je postsla dvocifrena u 53. Minute, kada je Marguč po deveti put pogodio gol za 28:18.

Devet golova postigao je Marguč, jedan manje Ugalde, dok je u poraženom timu ponovo najbolji bio Rastko Stojković sa osam pogodaka.

MARKO MARJANOVIĆ

One Comment

  1. Pingback: Trener SEHA šampiona, Ortega: Jedan dan za slavlje | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *