VIDEO: 26 odbrana Dominika Kuzmanovića – Dečko sa kojim „nešto nije u redu“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VIDEO: 26 odbrana Dominika Kuzmanovića – Dečko sa kojim „nešto nije u redu“

Staro nepisano rukometno pravilo glasi da „kada vam broj odbrana pređe broj godina onda s vama nešto nije u redu„.

Šalu na stranu, ali se ne događa često i nema sumnje da su se igrači Sportinga sinoć u utakmici sa Nexe-om zapitali u jednom trenutku „šta je sa ovim dečkom između stativa?„.

Dominik Kuzmanović je prošle večeri imao 26 odbrana (51%) u pobedi svog tima koja mu je donela prvo mesto u grupi i Motor iz Zaporožja za rivala u osmini finala.

Dečko koji je karijeru započeo u Dugom Selu koji je prošlog avgusta napunio tek 20 godina, prošao je u januaru klasičnu „traumu inicijacije“ kada su hrvatski golmani u pitanju u dresu sa nacionalnim grbom, ali ga to nije poremetilo. Naprotiv, pred nama je golman koji ima sve preduslove da razbije to „prokletstvo“ koje traje godinama u hrvatskom rukometu.

Pogledajte šta je radio…

2 Comments

 1. Boro

  02/03/2023 at 15:50

  Svaka mu čast, netipičan golman za staru jugo školu golmana, više skandinavski tip golmana što je super za Nexe i Hrvatsku.
  Nadam se da će imati apsolutnu prednost pred vratarima Zagreba, jer Hrvatsku je šaranje sa golmanima koštalo jako puno zadnjih godina.
  Uz Pešića, Kuzmanović je najbolji golman Hrvatske, može se tu dodati i Meštrić, a za par godina Mandić…..sve ostale Perkovac nepozivati u repku, treba biti konstanta ova 3 golmana.

 2. Marko

  03/03/2023 at 13:20

  Nije karijeru zapoceo u Dugom selu, nego Rk Polet „Stančić“ iz Brckovljana.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *