Predrag Vejin stiže u Nexe! - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Predrag Vejin stiže u Nexe!

Predrag Vejin stiže u Nexe!

Marko Marjanović
0 komentar

Ekipa Nexe-a završila je posao oko još jednog pojačanja za narednu sezonu – to će biti srpski desni bek, Predrag Vejin!

On je dvogodišnji ugovor sa predsednikom kluba Josipom Ergovićem potpisao „na daljinu“, u Poljskoj, gde brani boje Visle iz Plocka, učesnika fajnal-fora EHF Lige Evrope.

Nakon jedne sezone u timu Ćavija Sabatea, 28-godišnji Apatinac se preseliti u Našice, gde bi trebalo da ima značajniju minutažu.

Vejin je tokom karijere, pored matičnog kluba, igrao za Metaloplastiku, Ademar Leon, Dankerk, Rahmat Hašron, Železničar i Vislu.

– S obzirom da sam sa Vislom potpisao samo na godinu dana, znao sam da ću od iduće sezone igrati u nekom drugom klubu. Imao sam nekoliko opcija, ali kada je RK NEXE iskazao želju da zaigram u Našicama, nisam previše razmišljao. Igrao sam protiv NEXE-a u nekoliko navrata, bio sam u Našicama i znam kakva atmosfera vlada u klubu, ali i oko njega. Mali grad koji živi za rukomet, a o RK NEXE čuo sam samo pohvalne reči. Osim toga, praktično se vraćam kući, jer ću od Apatina biti udaljen stotinak kilometara. Pratio sam  nastupe NEXE-a u Ligi Evrope, nedostajalo im je malo sreće ali su ostavili sjajan utisak. Dolaskom trenera Branka Tamšea, kojeg izuzetno cenim i čiji mi se stil strašno sviđa, NEXE je počeo igrati super brz,  moderan i atraktivan rukomet, koji i meni lično odgovara. U klubu poznajem Živana Pešića sa kojim sam igrao u Ademar Leonu i golmana Mihaila Radovanovića, sa kojim sam igrao u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije, ali siguran sam da ću se vrlo brzo zbližiti i s ostalim igračima. No, pre toga moramo dovršiti započeto u poljskoj Superligi i Ligi Evrope – rekao je Vejin za klupski sajt.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball