Vuković: "Moramo da jurimo medalju" Goluža: "Očekivanja velika, a malo vremena" – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vuković: "Moramo da jurimo medalju" Goluža: "Očekivanja velika, a malo vremena"

 Posle duela između Srbije i Hrvatske 22:20, raspoloženje na dva dela stola, odslikavalo je i rezultat:

SLAVKO GOLUŽA: "Prvo poluvreme jako dobro – Biće nam teško"

Selektor Goluža, čini se, lako je našao opravdanje za još jednu bledu igru svoje reprezentacije:

– Bez obzira na sve, igrali smo prvo poluvreme jako dobro. Imali smo prednost i tu igru smo trebali kapitalizovati, ali smo ispucali šest, sedam prilika, propustili šansu da napravimo 3,4 razlike na poluvremenu, a tada bi priča bila drugačija. Par brzopletih šuteva, par odbrana Stanića i otišli su nam rutinski u drugom poluvremenu. Probali smo 6:0 odbranu, ali nam nije išlo, pa smo vratili na 5:1 – rekao je Goluža i dodao:

– Posle marta, prvi put smo se okupili. Dugačak je to period. Odraditi jedan lagani trening i doći na jak turnir, nije mala stvar. Rukometni stručnjaci znaju kako je. Bilo je puno dobrih stvari, ali i onoga na čemu treba poraditi. Treba vremena. Vuković i ja smo u nezavidnoj situaciji za razliku od Mađara, koji imaju po 7,8 igrača iz Vesprema i Segeda i igraju zajedno. Nama su igrači došli u jednom danu i to treba sve složiti. Biće nam teško, malo je vremena, a očekivanja su velika. Dok smo imali svežinu, bilo je dobrog rukometa i mislim da smo igrali jako dobro. Hvala ljudima u dvorani na fer i korektnoj atmosferi.

VEDRAN ZRNIĆ: "Škola i motiv za dalje"

– Rekli smo da nam nije imperativ pobeda na ovom turniru, ali smo naučili da pobeđujemo. Čuli smo podatak pre meča, da reprezentacija Hrvatske odavno nije izgubila dve utakmice zaredom, ali dobro, to je škola i motiv  da se poboljšamo.

VESELIN VUKOVIĆ, SELEKTOR SRBIJE: "Da guramo u istom pravcu…"

– Čuli ste Golužu, da ne ispadne da samo ja plačem stalno. On barem ima neku osovinu iz Zagreba, ja sam imao dva igrača iz istog kluba i to bez nastupa.  Nadam se da ćemo od 24. decembra do 15. januara uspeti nešto više da napravimo. U junu smo se okupili, ali smo imali povređene igrače. Kod nas na Prvenstvu, moramo tražiti priliku za veliki rezultat. Da gledam sa strane, ne bih stavio Srbiju u krug favorita za medalju, ali moramo da prihvatimo tu ulogu – rekao je Vuković i naglasio:

– Čestitam Hrvatima na korektnoj borbi. Zahvaljujem njihovim igračima što su nam pomogli da promovišemo EP. Publika se javila, kada nam je trebala. Podršku moramo da zaslužimo. Propustili smo priliku da napunimo halu u Nišu. To je zla kob našeg sporta. Nadam se da ćemo svi u rukometu gurati u istom pravcu narednih meseci.

NIKOLA MANOJLOVIĆ: "Ovo može biti prekretnica"

– Znali smo da ova utakmica može da bude prekretnica posle Mađara, da pokažemo publici da smo ozbiljni i da dajemo sve od sebe. Oni su propustili par prilika, gde su mogli da prelome utakmicu. Dali su nam samo 20 golova.  Promenili smo taktički deo igre i imali dosta sreće u tome. Nadam se da ćemo ovom pobedom podići rukomet na noge i obezbediti podršku za januar.

MOMIR ILIĆ: "Konačno dobra završnica"

– Bila je dobra, takmičarska utakmica. Za današnji rukomet, bilo je malo golova. Teško je dati neke lake golove u ovakvim mečevima, punim trčanja i svega. Ne bih puno govorio o kvalitetima Hrvatske. Znali smo da nećemo odigrati kao u Nišu. Znali smo da ćemo biti skoncentrisani i odigrati maksimalno. Raduje me što smo u završnici odigrali jako dobro, što nam se ranije nije dešavalo. Pobeda puno znači, ali moramo se skoncentrisati na sve utakmice i sve protivnike, kao na primer, Čehe u Vršcu. Svaka pobeda nam znači za samopouzdanje, da uđemo spremni EP. Zahvaljujem se beogradskoj publici i nadam da će je još više biti na EP. Ona će nam biti osmi igrač.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *