Balkan-Handball.com

EP juniora: Portugal i Nemačka u polufinalu, sunovrat Hrvatske!

 Zanimljivo Evropsko prvenstvo za juniore, igra se u Bratislavi. I dok Evropa dobija nove heroje, mlade Portugalce, koji su posle tri pobede u grupi, nanizali i Dansku 29:28, i tako izborili mesto u polufinalu, svetski kadetski šampioni u ovoj generaciji, Hrvati, ruše svoj ugled bezvoljnom igrom u razigravanju od devetog do 16. mesta iz koje je proizašao treći poraz, od Rusije 25:30

Pored Portugala, u toj polufinalnoj grupi, danas će se za polufinale u direktnom obraćunu boriti Danska i Island. Mladi Francuzi su juče doživeli blamažu od "Ribara" 20:32.

Tabela
Portugal 4
Danska 2
Island 2
Francuska 0

U drugoj polufinalnoj grupi, najveći favorit ovog šampionata, Nemačka, savladala je ubedljivo Sloveniju 31:25 i nagovestila da je samo čudo može odvojiti od zlata ove godine. U drugom meču, Španija je bila bolja od Švedske 26:23, tako da će danas u direktnom duelu, Španija i Slovenija odlučiti o drugom polufinalisti.

Tabela
Nemačka 4
Španija 2
Slovenija 2
Švedska 0

U razigravanju od devetog do šesnaestog mesta, Srbija je pokazala svoj pun potencijal savladavši domaćina, Slovačku 41:33, i obezbedila prvo mesto u grupi i razigravanje od devetog do 12. mesta. Ogromna je šteta i neuspeh, što ova generacija nije uspela da se umeša u borbu za viši plasman, za koji su joj nedostajala, desetak minuta koncentracije u uvodnom meču sa Francuzima. U drugom meču grupe, Češka je bila bolja od Izraela 32:25.

Tabela
Srbija 4
Češka 2
Slovaćka 2
Izrael 0

U drugoj grupi, Rusija je savladala Hrvatsku 30:25, dok je Rumunija bila ubedljiva protiv Finske 37:27.

Tabela
Rusija 4
Rumunija 2
Hrvatska 2
Finska 0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *