Šef struke Knjaz Miloša, Slobodan Jedoksić: "TOP 3 u Srbiji, zima u Evropi" - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Šef struke Knjaz Miloša, Slobodan Jedoksić: "TOP 3 u Srbiji, zima u Evropi"

Šef struke Knjaz Miloša, Slobodan Jedoksić: "TOP 3 u Srbiji, zima u Evropi"

0 komentar

 Najprijatnije iznenađenje prethodna dva šampionata Srbije u ženskoj konkurenciji, ekipa Knjaz Miloša iz Aranđelovca, prošle srede počela je pripreme za novu sezonu u Super ligi. Nekada šampion Srbije i učesnik Lige šampiona,  prošle sezone je igrao finale Kupa Srbije i osvojio četvrto mesto u Super ligi, predstavljajući tvrd orah, na papiru, boljim ekipama, a kakve su ambicije u novoj sezoni, pitali smo šefa stručnog štaba, Slobodana Jedoksića.

– I ove pripreme dočekujemo u vedrom raspoloženju, s tim da krećemo u šarolikom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Imali smo odlaske i dolaske, sve u svemu, imaćemo jednu šaroliku postavu, koja će pokušati da ostvari postavljeni cilj, a to je da ponovimo rezultat od prošle sezone i na kraju osvojimo, minimum treće mesto, uz plasman u završnicu Kupa Srbije.

Menja se odnos snaga u ženskoj Super ligi Srbije ovog leta, ali ono što je izvesno, jeste da imamo samo jednog kandidata za osvajanje šampionske titule – Zaječar?

–  Mislim da se Zaječar i dalje izdvaja po broju i kvalitetu igrača u svojim redovima. Međutim, vidim da ove sezone Jagodina daleko agresivnije nastupa. Dobro su započeli prelazni rok i mislim da će se oni, pored Naise i Knjaza, boriti za sam vrh. Ne bih potcenio ni ostale ekipe, ali je realno da, uz Zaječar, ovo budu tri ekipe, koje će odlučivati o plasmanu na samom vrhu.

 Kakva je finansijska situacija u klubu i u skladu sa tim, kakvu evropsku sezonu očekujete?

– Daće Bog da ona dugo traje. Povratkom Sanje Rajović, mi smo popunili veliku jednu prazninu, koju smo imali na poziciji pivotmena. Mi smo praktično igrali bez klasičnog pivotmena cele prošle sezone  i moram da odam priznanje svojim devojkama, koje su velikim zalaganjem nadomestile. U ovom trenutku tražimo i rešenje na poziciji levog beka, koji bi nadomestio odlazak Jasmine Kukić u Zaječar. Da li ćemo uspeti, ne znam. Od te igračice mnogo zavisi koliko ćemo moći daleko da doguramo u Evropi. Ono što je sigurno, Kastrioti se mora proći i tu se pitanje ne postavlja. Sve dalje, zavisi od žreba. Kup Kupova je teško takmičenje, najozbiljnije nakon Lige šampiona. Nisam ga želeo, ali plasmanom u finale Kupa Srbije nismo mogli da biramo, u kom ćemo takmičenju igrati. Cilj je prezimiti u Evropi.

ŽIKA BOGDANOVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.