Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Makedonija na poslednjem mestu!

 U prvoj utakmici poslednjeg dana Evropskog Prvenstva u Vrnjačkoj Banji koja se igrala za 15. mesto, Litvanija je pobedila Makedoniju 30:21 (17:10). Makedonke su tako zauzele poslednje, 16. mesto i nisu nijednom uspele da osete slast pobede na ovom sampionatu.

Dvorana: „Vlade Divac“. Gledalaca 100: Sudije: Emil i Ernest Agakiši (obojica iz Azerbejdžana).

MAKEDONIJA: Antić, Sazdovska 2, Jovanoska 1, Gjorgjevska, Jakovleska, Delioska, Nastevska, Božinovska 1, Nikolovski, Srnjakova 4, Janeska, Nikolić 5, Ristovska 4, Murgovska 4. Trener: Nikolče Kostovski. LITVANIJA: Taraskeviciute, Bagdonaite 10, Kavaliuskaite, Sipavikuite 1, Sireikaite, Vaikiularitite, Satkasuaite 12, Leonaviciuite, Urbonaite, Kuodite 2, Burinskaite 2, Griskonite, Norkute 3, Mikalonite. Trener: Rita Urnikiene.

Trener Makedonije Nikoliče Kostovski: Po načinu na koji smo igrali danas, poslednje mesto smo i zaslužili. Ekipa koja napravi ovoliki broj grešaka, ne može nikoga da pobedi. Čestitam selekciji Litvanije. Moram da kažem da sudije iz Azerbejdžana po načinu na koji su danas sudili, ipak treba da poznaju osnovna pravila rukometa malo bolje.

Reprezentativka Makedonije Marija Nikolić: Žao mi je što smo danas izgubile i što smo poslednje na EP. Čestitam Litvaniji na pobedi.

Trener Litvanije Egle Pupsijene: Srećna sam što nismo poslednje na Evropskom prvenstvu za kadetkinje.

Rukometašica Litvanije Vita Urbonaite: Drago mi je što smo danas pobedile Makedoniju i što nismo zauzle 16. mesto na ovom prvenstvu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *