Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Španija – Srbija 30-23(16-8)!

Mlade srpske rukometašice porazom su stratovale na Evropskom prvenstvu u Nišu. Španija je pokazala više i zasluženo slavila pobedu 30-23(16-18). U španskoj reprezentaciji, 8 golova je postigla Ortega, a Garsija je nanizala 10 uspešnih odbrana. U redovima Srbije, kapiten Ribičić postigla 6 golova , dok je golmanka Krstić sakupila 13 odbrana .

Španija je od samog početka meča nametnula svoj ritam igre , što reprezentacija domaćina nije uspela da isprati u celini . Selektor Srbije Čaušević je pokušao da iznenadi špansku odbranu , zamenom golmana za igrača više u napadu. Viđamo često skandinavske ekipe kada bez problema igraju bez golmana, ali našoj selekciji ta taktika i nije ležala , pa sa takvim konfuznim napadom , samo pukom srećom nismo mnogo gore kažnjeni od strane Španije . Našim devojkama ništa nije polazilo za rukom , posebno u odbrambenim zadacima. Svaki šut koje su španske igračice uputile ka našem golu , završavao je u mreži Risovićeve.  Shvativši da je vrag odneo šalu , srpske rukometašice su uspele da konsoliduju igru u napadu i primaknu se na svega -2 razlike ( 9:7 , 20 minut ) . Ali tračak nade u preokret rezultata je ubrzo splasnuo . Sa klasične 6-0 odbrane , Španija prelazi na duboku 4-2 odbranu , što je doprinelo da se opet rezultatski odlepi . Do kraja ovog dela susreta , španski bekovi su  , pre svih , pošteno “bombardovali” našu mrežu bez ikakvih problema . Na isteku 30 minuta , semfor je pokazivao neprijatan rezultat 8:16.

Na startu drugog poluvremena , Srpkinje prave brzu seriju od tri pogotka uzastopno i taman kada se pomislio da će se razlika još više smanjivati , Španija je uzvratila takođe sa serijom 3:0 . Srpkinje i dalje nisu uspevale da povežu dva dobra napada , dok su se gošće istakle konstantno napadačkom igrom , koja je obilovala brzim prodorima i šutevima sa svih pozicija . Španske igračice pokazale su izuzetno brzu i pokretnu igru kako u odbrani , tako i u napadu , dok su srpske devojke previše zadržavale loptu i pokušavale solo akcijama da učine nešto korisno , ali bezuspešno.

 

SRBIJA-ŠPANIJA  23:30 (8:16)

Hala Čair , Niš

SRBIJA : Krstić 13 odbrana , Risović , Popović , Prijović 2 , Matić , Lukić 1 , Tomanić 2/2 , Mitrović 2 , Ribičić 6/1 , Jeremić , Obradović 3 , Lapčević 3/1 , Georgijev 2 , Vasić , Filipović 1 , Blanuša 1 .

Sedmerci : 4/4, Isključenja : 10 minuta .

‘Crveni karton : Filipović

ŠPANIJA :Garsija A. 10 odbrana , Dorado 1 odbrana , Garsija V. , Gonzales M. 6 , Rodrigez P. 4 , Perez , Ruiz , Berengel , Fraga , Grau 3/1 , Herera 1 , Ibara , Ortega 8 , Rodrigez A. 6 , Martin 1 , Toro 1 .

Sedmerci : 1/1, Isključenja : 8 minuta

Kretanje rezultata: 3-1  (7 min), 8-4   (15 min ), 10-7   (22 min),12-8  (25 min), 14-8  (28 min), 16-8 (poluvreme), 16-11 (34 min), 23-16  (48 min), 26-21  (55 min), 28-22 (57 min), 30-23 KRAJ 

ZLATKO ČAUŠEVIĆ , selektor Srbije

“Nismo se poznavali sa Španijom , ali smo se pretpostavljali . Očekivali smo onakvu odbranu i oni su pobedili taktički . Imaju par igračica koje kvalitetom odskaču .Naše igračice su ušle sa tremom . Žao mi je što smo EP otvorili porazom i što je rezultat ovakav .Čestitke Španiji”.

 Na konstataciju novinara da nismo imali prilike do sada da gledamo kadetkinje sa zamenom golman-igrač, selektor je rekao:

“Dosta smo vežbali tu akciju . Kako u ekipi u koju ja treniram , tako i u reprezentaciji . Probao sam odgovoriti na špansku odbranu . Možda sam pogrešio što sam to na početku pokušao . Ispalo je da smo iznenadili više sebe , nego Španiju . Hteo sam Španiji pokazati da imamo oružje koje bi ih dekoncentrisalo u odbrani”.

 NINA RIBIČIĆ , rukometšica Srbije

“Ušli smo u meč sa tremom i imali smo veliki pritisak . Većina nas je prvi put ovde . Nije nam krenulo od početka . U drugom poluvremenu smo stizale , ali kako smo počele tako smo i završile”.

BAZ FELIZ , selektor Španije

“Srbija je zaista težak protivnik . Mi nismo ništa znali o njima i zato smo se i plašili njih . Prošle godine , Srbija nas je pobedila sa jednim golom razlike”.

LARA GONZALES ORTEGA , rukometašica Španije

“Ovo je moja prva utakmica na EP za kadetkinje i bila je izuzetno važna za mene . Takođe , ova pobeda nad Srbijom je izuzetno bitna za nas”.

ALEKSANDRA DENIĆ

 

VIDEO

Video – gol Nine Ribičić

Video – Zlatko Čaušević na konferenciji

STATISTIKA 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *