Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje:Francuskinje ubedljive na startu!

 Mlade rukometašice Francuske su pobedom otvorile EP za kadetkinje . One su trijumfovale nad odgovarajućom reprezentacijom Makedonije rezultatom 38:20 (18:9). Najefikasnija u pobedničkoj ekipi je bila bek Lasurs sa 8 pogodaka , ali sve pohvale zaslužuje i fantastičan čuvar mreže Francuske Šatele koja je ima 22 uspešne odbrane! U poraženoj ekipi Janeska se istakla sa 5 pogodaka .

Makedonke su u meč ušle sa određenom dozom straha , što su Francuskinje to odlično iskoristile i već na samom startu meča povele su sa 4:0 (5 minut) . Makedonske rukometašice su uspele da se vrate u meč , ali samo na kratko , pošto su devojke u plavim dresovima od 13 minuta pa sve do kraja prvog dela utakmice napravile lepu zalihu i na odmor otišle sa rezultatom 18:9 . U tom delu susreta Francuska je odlično realizovala kontre , koje su proistekle iz fantastične odbrane . S druge strane Makedonke su napravile veliki broj tehničkih grešaka , a pre svega su potrošile dosta lopti u napadu i lošim šutevima .

U nastavku duela , poletne francuske rukometašice samo su održavale već stečenu prednost . Odbrana je i dalje odlično funkcionisala , dok su s druge strane devojke u žuto-crvenim dresovima i dalje dosta grešile i nisu igrale timski , nego su pokušavale da dođu do gola solo prodorima , što im nije baš uspevalo.

FRANCUSKA-MAKEDONIJA 38:20 (18:9)

Hala Čair , Niš .

FRANCUSKA : Šatele 22 odbrane + sedmerac , N’Daje  1 odbrana , Uet 4 , Abdelahi 2 , Kuzan 1 , Lonzim 5 , Dedije 3 , Bruno 4 , Lasurs 8 , Rasino 1 , Benumer 4/4 , Anmard 1 , Rojer , Zadi 5 .

Sedmerci : 5/4, Isključenja : 6 minuta

MAKEDONIJA : Antik 9 odbrana , Nastevska 3 odbrane , Sazdovska 1 , Stevanoska 2 , Jovanoska , Gorgiovska , Jakovleska 1 , Delioska 1 , Bolinovska , Nikolovska 2 , Srnjakovska 3 , Janeska 5/1 , Nikolik 1 , Ristovska 4/1 , Murgovska .

Sedmerci : 3/1, Isključenja : 14 minuta

NATAŠA ANTIK , rukometašica Makedonije

„Moram reći da je ovaj meč bio zaista težak . Nismo dobro počeli meč . Verujem da možemo bolje i to ćemo pokušati da dokažemo na sledećim utakmicama“.

NIKOLCE KOSTOVSKI , selektor Makedonije

„Čestitke Francuskoj . Danas nije bio naš dan . Pored velikog broja grešaka , pobeda je bila nemoguća.Znam da moje igračice mogu mnogo bolje i nadam se da će nadalje i igrati bolje“.

MARIN KUZAN , rukometašica Francuske

„Naša igra je bila ozbiljna i zato smo ostvarile dobar rezultat . Verujem da ćemo nastaviti sa pobedama“.

PJER MANŽAN , selektor Francuske

„Dobro smo startovali , iako nismo znali igru Makedonije . Meč je bio veoma ozbiljan , ali mi smo dobro odigrali . Čestitke Makedoniji , borili su se ceo meč“.

ALEKSANDRA DENIC

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *