Balkan-Handball.com

EP za kadetkinje: Teška pobeda Mađarica!

 U drugom susretu grupe C koja se igra u Nišu , rukometašice Mađarske su izvojevale pobedu nad vršnjakinjama iz Litvanije , rezultatom 42:32 (16:17) . Najzapaženija u pobedničkom timu , ali i na čitavom meču bila je Kinga Klivnji sa 14 golova , a u ekipi Litvanije sa po 9 pogodaka istakle su se Satkausaite i Bagdonaite . Iako krajnji rezultat to ne pokazuje , Mađarice su imale dosta muka sa motivisanim Litvankama , posebno u prvom poluvremenu .

Rezultatska klackalica na samom startu , garantovala je jednu izuzetno zanmiljivu utakmicu . Favorizovane Mađarice nisu uspele da se polovinom prvog poluvremena adaptiraju na duboku litvansku odbranu , što je omogućilo igračicama Litvanije da se odlepe na tri gola razlike u 15 minutu meča . Litvanke su igrale sa puno elana i u napadu i u odbrani , dok su mađarske rukometšice dosta slabo igrale u napadu , dok je odbrana bila na solidnom nivou . Kada su se navikle na stil igre Litvanki , Mađarice su uspele da ih speče u daljem naletu . Na samom kraju meča nanizale su nekoliko sjajnih akcija i uhvatile rezultatski priključak 16:17 .

Odmor između dva poluvremena je očito dobrodošao igračicama Mađarske , pošto su odmah na startu drugog dela utakmice preokrenule rezultat u svoju korist i povele nakon dužeg vremena . Litvanke su „stisle redove“ i vratile rezultatsku neizvesnost , ali je to bilo kratkog daha . Mađarske igračice su pojačale odbranu i sjajnim napadom rešetale mrežu golmanke Urbonaite . U drugom poluvremenu sav svoj talenat je iskazala i bek mađarske reprezentacije Klivnji , koja je bila nepograšiva u šutevima sa 9 metara .

MAĐARSKA-LITVANIJA 42-32 (16-17)

Hala Čair , Niš

MAĐARSKA : Hajagato 9 odbrana , Kuruč 12 odbrana , Tot O. 7 , Sigmund F. 1 , Takač L. 3 , Tot E. 3 , Kovač 1 , Nagi , Sigmund V. 6 , Takač F. , Klivnji 14/6 , Miko 1 , Budai 1 , Draksler 1 , Krizan 4 .

Sedmerci : 7/6, Isključenja : 10 minuta

LITVANIJA : Urbonaite 8 odbrana , Griskonte , Taraskevičijute , Bagdonaite 9 , Kavaliuskaite , Sipaviciute , Siezkaite , Vauluciaite , Satkausaite 9/4 , Leonaviciute 1 , Kudojte 5 , Burnskajte 4 , Norkute 3 , Mikalonite 1 .

Sedmerci : 5/4, Isključenja : 18 minuta

GRUPA C

1.Francuska 2

2.Mađarska 2

3.Litvanija 0

4.Makedonija 0

 GRETA SIPAVICIUTE , rukometašica Litvanije

„Nakon dobrog porvog pluvremena , izgubili smo konce u igri . Trudile smo se da se vratimo u meč , ali nismo uspele“.

RITA URNIKIENE, selektor Litvanije

„Veoma visok nivo igre smo pokazali u prvom poluvremenu , ali smo u drugom izgubili kontrolu . Posle gubitka fizičke snage , nismo uspeli da se vratimo u meč“.

KINGA KLIVNJI , rukometašica Mađarske(na slici)

„Prvo poluvreme smo odigrale izuzetno loše . Dok smo u drugom poluvremenu krenule dosta dobro , odigrale smo mnogo bolje i pobedile“.

ĐORĐI PAP , selektor Mađarske

„Nismo imali informacije o Litvaniji i iznenadili su nas u napadu . Naša odbrana je bila loša u prvom poluvremenu i Litvanija je zasluženo vodila . U drugom poluvremenu smo promenili odbranu i bolje smo igrali . Napad je bio jači i uspeli smo da pritisnemo protivnika . Čestitke Litvaniji na prikazanoj igri“.

ALEKSANDRA DENIC

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *