Saradnja RK Partizan i ŽRK RadničkI! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanYouth handball Saradnja RK Partizan i ŽRK RadničkI!

Saradnja RK Partizan i ŽRK RadničkI!

0 komentar

 RK Partizan i ŽRK Radnički potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kojim će škole rukometa te dve ekipe sarađivati i razmenjivati igrače.Ugovorom, koji je potpisan na neograničeno vreme, omogućeno je devojčicama uzrasta između 10 i 11 godina koje završe Partizanovu školu mini-rukometa da nastave da treniraju u Radničkom, pošto crno-beli nemaju ženski rukometni klub, dok će dečaci određenog uzrasta iz Radničkog nastaviti da treniraju u klubu iz Humske.

– Partizan i Radnički su na svoj način obeležili dekade iza nas i nadam se da će biti uspešni u budućnosti. Drago nam je da smo na pravi način rešili 'slatki' problem. Mnogo devojčica se javilo da trenira mini-rukomet, imamo ih čak 190, a pošto Partizan nema ženski klub napravili smo pravo rešenje uspostavivši saradnju sa Radničkim", rekao je direktor Partizana Aleksandar Blagojević na konferenciji za novinare.

"Mnogo očekujem od ove saradnje i siguran sam da će se od devojčica koje završe našu školu i pređu u Radnički 'roditi' makar jedna Ceca Kitić", dodao je on.

Direktor Radničkog Svetlana Kitić Magić rekla je da očekuje uspešnu saradnju dva beogradska kluba.

"Nijednom se nismo dvoumili i nadam se da će saradnja Radničkog iPartizana uroditi plodom. Uspeh je zagarantovan kada se dogovore ljudi koji rade i žive za rukomet", rekla je najbolja rukometašica sveta svih vremena.

Predsednik Radničkog Milan Magić rekao je da je cilj saradnje da se naprave kvalitetni mladi igrači i da se deca sklone sa ulice.

"Vidite da je moguće spojiti crveno, crnu i belu boju… Želimo da stvaramo mlade igrače i da omogućimo deci da treniraju rukomet, koji je kod nas u poslednje vreme u krizi", rekao je on.

Vesna Bojković, trener ŽRK Radnićki:

– Ovo je dobra stvar za oba kluba. Vrlo je bitno da ka cilju idemo zajedno. Ova saradnja će samo dobro doneti i dečacima, i devojčicama. Efekat ćemo videti tek kroz godinu, dve, kada se realizuju te ideje, koje smo zamislili. Deca su najbitnija. Mi moramo da radimo na njihovom usavršavanju i daljoj selekciji.

Vladislav Rosić, trener u RK Partizan:

– Ovo je novi vid saradnje na našim prostorima. Mislim da Partizan radi pravu stvar. Imamo veliki odziv dece u našoj školi rukometa. Šta reći o Ceci i Radničkom, kao jednom od najboljih klubova svih vremena. 

photo: rkpartizan.com

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball