Balkan-Handball.com

SP za juniorke – Srbija, Crna Gora i Hrvatska u TOP 12!

 Ono što smo svi ljubitelji rukometa u Srbiji priželjkivali nakon dva početna poraza juniorki na SP u Južnoj Koreji, obistinilo se. Izabranice Zlatka Čauševića i Zorana Valdevita, vezale su tri pobede (Tunis 47:32, Francuska 26:21, Grenland 39:18), a "Trikolorke" su pored poraza od Srbije, izgubile i meč poslednjeg kola od Norvežanki 23:25, i tako izgubile šansu da se bore za polufinale. Tamo idu Norveška, Nemačka i Srbija.

Tabela
Norveška 10
Nemačka 7
Srbija 6
Francuska 5
Tunis 2
Grenland 0

Tako će Srbija u novoformiranoj grupi startovati bez bodova, što umnogome određuje ambicije, mada polufinale još uvek postoji kao opcija, uz sve tri pobede i i trojnu tabelu selekcija sa šest bodova. Rivali u TOP 12 biće Korejanke, koje su savladale i Holanđanke, i Hrvatice, te se nalaze na dobrom putu da pred svojim navijačima naprave lep rezultat. Ipak, sada im dolazi krem ženskog juniorskog rukometa, što će biti pravi ispit za Azijatkinje.

TABELA grupe TOP 12

Koreja 4
Norveška 4
Nemačka 2
Hrvatska 1
Holandija 1
Srbija 0

Apsolutni hit SP u Južnoj Koreji, selekcija Crne Gore, upisala je i petu pobedu, ovoga puta protiv Angole 35:32. Tako su izabranice trenera Adžića, prenele sve četiri boda iz veoma jake grupe, mada ni ona sa kojom se ukrštaju, nije puno lakša. Crnogorke će sada na Mađarsku, Španiju i Brazil, a čini se da će dve pobede biti sasvim dovoljne da se izbori polufinale.

Tabela grupe TOP 12

Crna Gora 4
Mađarska 3
Rusija 2
Brazil 2
Španija 1
Švedska 0 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *