Balkan-Handball.com

Z23 Kamp i ovog leta privukao male Skandinavce u Budvu

Jedan od rukometnih projekata “osuđenih na uspeh” od samog starta, Kamp Z23 u režiji crnogorskog reprezentativca Zorana Roganovića i njegovih prijatelja, imao je svoju drugu ediciju na crnogorskom primorju ovog leta uz učestvovanje velikog broja dece iz Švedske i Danske. Desni bek švedskog Lunda, koji je za deceniju u Skandinaviji izgradio ime i status zvezde, uspešno je povezao želju mladih skandinavskih rukometaša i rukometašica da rukometne lekcije uče u lepo ambijentu centra crnogorskog turizma, grada Budve, pa je tako i ove godine Kamp ispunio svoje kapacitete sedam meseci pre samog starta, još prošlog decembra. Više od 75 polaznika Kampa je uz pedesetak roditelja, ponelo lepe uspomene iz Crne Gore:

–  Toliko smo mesta dobili u hotelu i ispunili sve odavno. Od nove godine više nismo mogli da primimo ni jednu prijavu – kaže Roganović za Balkan-Handball.com.

– Nadam se da ćemo uspeti da rešimo smeštaj naredne godine. Ove sezone nismo mogli da primimo sve zainteresovane, a odbili smo čak 200 prijava iz Švedske.

Z23 Kamp ima i svoju zimsku varijantu u švedskom Lundu, gde će od naredne godine rad sa decom dobiti i produžetak u rukometnom turniru:

– Ove godine smo u Lundi imali 160 dece. Te cifre ćemo se držati na dalje, s tim što ćemo u sklopu Kampa organizovati i turnir.

Napomenimo još to da je i ove godine stručni rad bio miks balkanske i skandi škole. Tako su sa polaznicima radila poznata trenerska imena poput Veselina Vujovića, Zorana Abramovića, Ratka Đurkovića, Ranka Popovića, dok je švedska podrška bila u sastavu Tomas Westerlund, Dalibor Doder, uz nezaobilaznog Veroljuba Kosovca.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *