Balkan-Handball.com

ZA DECU IZ REGIONA I KLUB U ČAJETINI: Održan prvi „Arilje for friendship“

Pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške, u Arilju i Čajetini se od drugog do četvrtog maja održao međunarodni rukometni turnir za mlađe kategorije “Arilje for friendship”,na kome je učestvovalo 18 ekipa iz svih zemalja regiona u generaciji 2000. U konkurenciji dečaka, prvo mesto je osvojila ekipa Šamota iz Aranđelovca, dok su kod devojčica pobednički pehar podigle mlade rukometašice Knežopoljke iz Kozarske Dubice.

Cilj ovog projekta, u kome je veliki deo organizacije podneo RK Arilje, bilo je davanje prilike deci iz nerazvijenih sredina da se takmiče u međunarodnoj konkurenciji, ali i da steknu nove prijatelje iz regiona, i tako nauče još nešto o toleranciji i međusobnom poštovanju među narodima.

Svečanoj ceremoniji zatvaranja turnira, prisustvovao je i državni sekretar za sport Predrag Peruničič, kao i predstavnica Ambasade Kraljevine Norveške, Siri Solije, uz domaćina, predsedniko SO Arilje, Zorana Todorovića i bivšeg predsednik RSJ, Zorana Mićovića.

– Odigrana je ukupno 51 utakmica. Sve je prošlo u najboljem redu, a velika satisfakcija su nam impresije ljudi iz ekipa – učesnica, tako da će turnir postati tradicionalan – reči su Slobodana Čolovića, direktora turnira.

Jedna u nizu pozitivnih stvari koje je ovaj turnir proizveo, pored zbližavanja dece iz regiona, jeste i inicijativa da opština Čajetina dobije svoj rukometni klub. O tome se prema rečima potpredsednice SO Čajetina, Bojane Bojanić, intenzivno razmišlja:

– Bila je ovo lepa prilika za promociju rukometa u našoj opštini. Hvala na pomoći svim organizatorima. Drago nam je da su deca iz regiona uživala.

Konačan plasman:

Dečaci:

Šamot Aranđelovac
2. Goražde
3. Rudar Pljevlja
4. Čelik Nikšić
5. Slavija Sarajevo
6. Požega
7. Arilje
8. Štrpce
9. Mladost Resen
10. Prespa

Devojčice:

1. Knežopoljka (Kozarska Dubica)
2. Prijepolje
3. Knjaz Miloš Aranđelovac
4. Zeta
5. Knežopoljka II
6. Bosna Visoko
7. Prespa
8. Kičevo

One Comment

  1. Pingback: Turnir za generaciju 2000 "Zlatibor for Friendship" od 24. do 26. aprila! | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *