Zagreb stiže na noge Metalurgu (18h), Goluža: "Metalurg je vojska..." - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zagreb stiže na noge Metalurgu (18h), Goluža: „Metalurg je vojska…“

Zagreb stiže na noge Metalurgu (18h), Goluža: „Metalurg je vojska…“

zika.bogdanovic
1 komentar

Posle četiri pobede i remija sa Vardarom, hrvatski šampion, C.O Zagreb, koji na početku sezone pleni igrom mladog – novoformiranog sastava, stiže u skopsku „Autokomandu“ na noge Metalurgu u okviru SEHA lige. Ne preveliki optimista je trener Zagrepčana, Slavko Goluža:

– Metalurg je momčad koja igra na manji broj golova. Njihovu igru karakterizira čvrsta obrana, te vrlo mali broj polukontri i kontri. Momčad su koja voli igrati šest na šest i koju krasi vojnička disciplina. Očekujem dolje da oni pokušaju umrtviti tempo i da svedu igru šest na šest – kaže Goluža i komentariše stil svog učitelja, Line Červara:

– Istina je da jedan drugoga jako dobro poznajemo. Igrao sam u reprezentaciji pod Červarom, a kasnije sam mu bio i pomoćnik. Bez obzira na sve ja ću inzistirati na bržoj igri, a koliko će oni  to dopustiti ostaje nam vidjeti. Mi u taj susret ulazimo bez nekog posebnog opterećenja i sa željom da odigramo najbolje što možemo. Malo nas je umor stisnuo, ali rotacijama ćemo pokušati održati tempo. Stvar je vrlo jednostavna. Mi ćemo dati sve od sebe da stvorimo jedan dinamičan tempo, a oni će se truditi da umrtve igru. Očekujem jako tešku utakmicu za obje ekipe.

Odakle preti najveća opasnost?

– Darko Stanić je odličan golman, a u posljednje je vrijeme u fantastičnoj formi. Dosta su se pojačali sa Renatom Vugrincem na desnom beku jer je on igrač dobrog šuta, ali i organizator igre koji zna podići čitavu momčad i jako dobro zna surađivati sa kružnim napadačem. Sustav i disciplina su najjače oružje Makedonaca, a ne pojedinci. Odlični su u guranju lopte na liniju, te je na nama da zaustavimo tu pas igru. Trebamo biti puno čvršći i agresivniji u obrani nego u dosadašnjim utakmicama.

U subotu od 18 časova uz direktan prenos HRT 2, igraju Nexe i Vardar.

 izvor: http://rk-zagreb.hr

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball