EHF Liga Evrope: Nexe i Metalurg ponavljaju gradivo, Pelister čeka GOG, Trebnje u Šafhauzenu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF Liga Evrope: Nexe i Metalurg ponavljaju gradivo, Pelister čeka GOG, Trebnje u Šafhauzenu

EHF Liga Evrope: Nexe i Metalurg ponavljaju gradivo, Pelister čeka GOG, Trebnje u Šafhauzenu

Marko Marjanović
0 komentar

I ovaj utorak rezervisan je za mečeve EHF Lige Evrope – sva četiri ex-yu predstavnika naći će se na terenu. Metalurg i Nexe odigraće druge delove svoj „dabl-hedera“, dok Eurofarm Pelister i Trimo Trebnje pred sobom imaju važne i teške izazove u borbi za plasman u drugi krug.

Dva dana nakon minus 19, Metalurg će ponovo igrati protiv Visle Plock u Poljskoj, potpuno rasterećen rezutatskog imperativa. Zbog raznih problema i nepovoljnosti, pre svega prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, Oliver Dimitrioski na raspolaganju ima svega 12 igrača, među kojima je nekoliko golobradih tinejdžera, poput Petkovskog i Brestovca koji su silom prilika već debitovali na evro sceni.

 Nexe je u ponedeljak rutinski i sa pola gasa izašlo na kraj sa Bešiktašem u Našicama, pa se očekuje da momci Branka Tamšea još jednom opravdaju ulogu favorita protiv turskog prvaka, verovatno najslabijeg tima takmičenja. 

Eurofarm Pelister dočekuje  GOG Gudme, od kojeg je u prvom kolu nesretno poražen na gostovanju. I makedonski vicešampion ima kadrovskih problema, pa će morati u okrnjenom sastavu da se suprotstavi ekipi koja u svojim redovima ima četiri danska reprezentativca, koji su doprineli osvajanju zlata na januarskom Monidjalu u Egiptu.

Trimo Trebnje je nakon dve startne pobede doživelo dva poraza, a novi izazov za novu silu slovenačkog rukometa je gostovanje jakom Kadetenu u Šafhauzenu. Samo dva dana kasnije, tim Uroša Zormana imaće još teži zadatak na gostovanju Rajn Nekar Levenu. 

18.45

Alingsas-CSKA

Bešiktaš-Nexe (Našice)

Čehovski Medvedi-Fajvers

Dinamo-Kristianštad

Fukse Berlin-Nim

Visla-Metalurg

20.45

Eurofarm Pelister-GOG

Kadeten-Trimo Trebnje

Monpelje-Magdeburg

Tatran – Sporting

Rajn Nekar Leven – Tatabanja

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball