Završio poslednju bitku i otišao u legendu! Srećna penzija, Žuti! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Završio poslednju bitku i otišao u legendu! Srećna penzija, Žuti!

Jedan od najboljih makedonskih rukometaša u XXI veku Filip Mirkulovski sa dva gola u pobedi svog Veclara nad Mindenom 30:28 u poslednjem kolu Bundeslige 2021/2022 završio je profesionalnu igračku karijeru!

Tridesetdevetogodišnji srednji bek, koji je zbog svojih ljudskih kvaliteta brzo osvajao srca navijača i stručnih štabova gde god da je igrao, tako je stavio tačku na svoj igrački put, a trenerski ga već čeka od leta na istom mestu, s obzirom da će biti asistent u klubu u kome je i završio karijeru.

Jedan od simbola uzdizanja makedonske reprezentacije od 2008. godine pa na ovamo uz Kirila Lazarova i Borka Ristovskog, uradio je mnogo za rukomet u svojoj zemlji, ali i za klubove u kojima je nastupao. Čuvena je njegova rola u eri skopskog Metalurga sa kojim je rastao od lokalnog kluba, a noseći kapitensku traku dva puta dolazio do četvrtfinala EHF Lige šampiona 2013 i 2014. Posle raspada priče na „Autokomandi“ put ga je odveo u najjaču ligu na svetu. Posle šest meseci u Hanoveru, stigao je u Veclar u leto 2015 i nije se više selio.

Veliki borac,  doktor „ball control“ rukometa i čovek koji će imati šta da pokaže na trenerskoj sceni, u to smo sigurni.

Srećna igračka penzija Žuti i novi život.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *