Balkan-Handball.com

Zdravlje najvažnije; Odlaganje OI kao opcija nije ni u razmatranju!

Situacija u Japanu, kada je reč o novom virusu COVID-19, se poboljšava iz dana u dan, što čelnim ljudima MOK-a uliva nadu u domaćine igara iz prestonice azijske zemlje da će se one održati. Sa druge strane, potpuno drugačija slika dolazi iz ostatka sveta, gde broj obolelih od novog tipa korona virusa velikom brzinom raste. 

Samo jedan od mnogo izazova koji sada stoje ispred grada Tokija, organizatora, i MOK-a, jeste broj smeštaja, i način na koji sportiste, timove, ali i navijače smestiti pre i za vreme održavanja igara. Kako se ističe iz sedišta MOK-a, oni će u narednim danima biti u svakodnevnoj vezi sa svojim timom koji bi trebalo da proceni situaciji, kao i sa ljudima iz Tokija, a sve to da bi se došlo do najidealnijeg scenarija.

Kako se dalje navodi, „otkazivanje Olimpijskih igara neće nikome pomoći i neće rešiti probleme“, pa se da zaključiti da ova tačka nije uzeta u razmatranje.

Bah je u pismu koje je uputio nakon sastanka istakao da je zdravlje ljudi na prvom mestu.

  • „Ljudski život ima prednost, nad svime, uključujući i organizaciju Igara. MOK želi da bude deo rešenja. Uključili smo se kako bismo pomogli da očuvamo zdravlje svih ljudi“, zaključio je predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta uz poruku:“Neka olimpijski plamen bude svetlo na kraju tunela“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *