Balkan-Handball.com

Ženski KPK: Jagodinke sa +9 iz Austrije uz nezadovoljstvo sudijama

Rukometašice Jagodine u 2. kolu Kupa pobednika kupova EHFpobedile su na gostovanju u Beču vicešampiona Austrije Union Korneuburg 35:26 (21:12). Krajnji rezultat ne oslikava situaciju na terenu, jer su Austrijanke, uz pomoć sudija, do samog kraja pokušavale da anuliraju razliku ,a polovinom drugog poluvremena i približile Jagodinkama na četiri gola razlike. Međutim, Jagodinke su se trgle i poslednjih desetak minuta zaigrale angažovanije, te u finišu susreta ponovo stigle do 9 golova razlike sa poluvremena.

– Utakmica sa mnogo obrta i naših greški. Rezultat i naša pobeda nisu dolazili u pitanje, ali sudije su doprinele dramatičnijem drugom poluvremenu, jer smo početkom tog poluvremena igrali sa čak tri igračice manje, što se retko viđa na terenima. Potpuna anti propaganda rukometa, gde su sudije u glavnoj ulozi, bilo je očigledno da pomažu domaćim igračicama. Pored isključenja, nisu nam dozvoljavali da igramo brže i svaki put bi nas vraćali da ponovimo izvođenje lopte posle prekida.  Uz to su se nadovezale i naše greške, tako da nisam u potpunosti zadovoljan ni našim odnosom prema utakmici. Zbog toga nisam mogao da pružim šansu svim igračicama. U Jagodini očekujem sasvim drugačije izadanje i situaciju na terenu, kaže trener Jagodinki Dragan Markov.

To je prvi duel ove dve ekipe, koje će se još jednom sastati u subotu 12 oktobra u Jagodini. Jagodinke su u prvom meču pobedile i napravile dobru gol razliku, koju treba da zadrže i na domaćem terenu. Bolja ekipa iz ovog dvomeča sastaće se u novembru sa danskim Viborgom, osvajačem Lige šampiona i višestrukomšampionom te države.

G.J.

UNION KOREUBURG : JAGODINA 26:35 (12:21)

UNION KORNEUBURG:Minati, Šnidler 8, Koc, Rat 8, Nikendi 3,Lojter K. 4, Berger K. 1,Štajner 1, Gruber D, Vajskrihner, Berger S,  Lojter F. 1, Gruber C, zauber, Lampreht, Amon.

Sedmerci 4/2

Isključenja 6 minuta

JAGODINA:Milanović 5, Stevanoska, Radojević 4, Živković M. 7, Matić 3,Jevtić 1, Georgijev K.,Janjić 4, Nišavić 5, Živković J,Jović 1, Glišović, Georgijev T. 5, Kačarević.

Sedmerci 3/3

Isključenja 14 minuta

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *