Žiga Mlakar se vratio u Celje – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Žiga Mlakar se vratio u Celje

Slovenački desni bek Žiga Mlakar vratio se u Celje, tim za koji je nastupao osam godina i sa kojim je dogovorio saradnji do kraja sezone. Mlakar je stigao iz redova najvećeg balkasnkog rivala Celjana, PPD Zagreba, sa kojim se raskinuo saradnju pre nekoliko dana.

Tridesetogodišnji bek je napustio Celje 2018. godine i otišao u poljsku Vislu, za koju je igrao do prekida prethodne takmičarske godine, a još ranije je bilo poznato da će od ovog leta biti u hrvatskoj prestonici. Ipak, kako je i sam rekao, situacija u novom klubu nije se odvijala onako kako je očekivao, pa se odlučio da se vrati u matični klub.

-Srećan sam zbog povratka u Celje. U Zagrebu se situacija preokrenula i odlučio sam da je najbolje vratiti se u matični klub. U Celju sam se uvek osećao dobro, ovde sam igrao svoj najbolji rukomet. Ponovo ću sarađivati sa ljudima koje cenim i poštujem, tako da mi u datoj situaciji nije bilo teško da donesem ovakvu odluku. Verujem da ću iskustvom stečenim u inostranstvu, kako pozitivnim tako i negativnim, moći da pomognem ekipi tokom sezone – rekao je Mlakar po povratku u Celje. 

Slovenački šampion nije dobro započeo svoj 26. nastup u elitnom evropskom takmičenju, pošto je na startu poražen na svom terenu od Alborga.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *