Jakov Gojun i Dino Slavić u PPD Zagrebu! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanHrvatska Jakov Gojun i Dino Slavić u PPD Zagrebu!

Jakov Gojun i Dino Slavić u PPD Zagrebu!

Marko Marjanović
0 komentar

PPD Zagreb nastavlja da vraća hrvatske internacionalne i da pravi mnogo jači tim za narednu sezonu. Nakon Čupića, Ivića i Muse, hrvatski šampion je postigao dogovor sa Jakovom Gojunom i Dinom Slavićem.

Gojun je sa Zagrebom potpisao dvogodišnji ugovor, počevši od leta 2021. godine. Golman Dino Slavić, koji brani treću sezonu u Ademar Leonu, obavezao se na vernost „Plinarima“ na godinu dana. 

Gojun se vraća u Zagreb nakon bogate internacionalne karijere. Prethodnih šest sezona igrao je za Fukse Berlin, sa kojim će nastupiti na fajnal-foru EHF Lige Evrope.

Jakov Gojun:

Pre svega želim zahvaliti upravi PPD Zagreba na pozivu. Drago mi je da sam opet došao u Zagreb, gde sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inostranoj karijeri. Kao klub i sredinu sam ga uvek cenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina. Respektabilna ekipa sa Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sledeću sezonu, što mi se jako svidelo i prepoznao sam ambiciju u tome. Želja mi je uvek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jedne jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag. Čeka nas naporna i teška sezona, jer je EHF Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja ali ova ekipa ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznajem njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtevan te slobodno mogu reći da traži savršenstvo. Svestan sam svega i znam da svoje znanje želim prenijeti na mlađe igrače i mlađe uzraste jer su u jednom dobrom klubu koji ih jednog dana može lansirati u najveće i zvučne europske klubove. Imam veliki motiv, želju i volju te sam siguran da uz jedan dobar radi i borbu ili kako kažemo bacanje ‘na glavu’ idemo u nove pobede. – izjavio je Gojun.

Dino Slavić je svoje prve rukometne korake započeo u rodnoj Rijeci odakle je preko Umaga došao u Ademar Leon.

Dino Slavić:

Zaista sam sretan što ću biti sledeće godine član PPD Zagreba. Mislim da mi je nakon tri godine u Ademar Leonu ovo jedan dobar iskorak u karijeri. Nadam se da ću svojim igrama te požrtvovnošću i borbenošću doprineti svim ciljevima koje klub ima. O glavnom treneru sam čuo samo sve najbolje dok nekolicinu igrača znam jako dobro. S nekima sam igrao u Premijer ligi dok se s drugima poznajem i privatno. Nadam se da nas u ovim čudnim i teškim vremenima za sport čeka jedna uspešna sezona.rekao je Slavić pri potpisivanju ugovora.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball