Balkan-Handball.com

ŽURKA ZA KRAJ! Vardar sa +8 u Segedin!

Rukometaši Vardara napravili su sjajan rezultat u prvom meču četvrtfinalu EHF Lige šampiona protiv Pik Segeda pred svojim navijačima u „Jane Sandanski“ – 31:23 (14:12).

Emotivna noć u kojoj se zlatna generacija makedonskih šampiona opraštala od hale u kojoj je dostigla vrhunac karijere, pretvorila se u pravu rapsodiju u crveno-crnom u poslednjih desetak minuta, u kojima su izabranici Roberta Garsije Paronda zgromili svoje rivale. Sa +2 u 49. minutu (23:21) kada se činilo da je svaka pobeda vredna pred put u Segedin, do velikih +8, leteli su Skube, Karačić, Kristopans i društvo, a veliku ulogu imao je Dejan Milosavljev između stativa (10 odbrana), posebno motivisan da skopskoj publici ostane u najlepšem mogućem sećanju.

„Poslednji veliki meč“u Skoplju završen je na najbolji mogući način. Kristopans i Karačić su bili najefikasniji sa po osam golova, Skube je dodao šest, dok je sa druge strane, Banhidi imao učinak od pet pogodaka.

Vardar-Szeged 31-23 (14-12)

Vardar: Dainis Kristopans 8, Igor Karacic 8, Stas Skube 6, Timur Dibirov 4, Rogerio Ferreira 3, Ivan Cupic 1, Sergei Gorbok 1.

Szeged: Bence Banhidi 5, Jonas Källman 3, Zsolt Balogh 3, Dean Bombac 3, Jorge Maqueda 2, Richard Bodo 2, Stefan Sigurmannsson 2, Mario Sostaric 2, Joan Cañellas 1.

Revanš je na programu petog maja u Segedinu. 

Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiffimages

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *