Zvonko Šundovski pred Dansku (20.15): "Sprečiti sistem, a ne Hansena" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zvonko Šundovski pred Dansku (20.15): „Sprečiti sistem, a ne Hansena“

Zvonko Šundovski pred Dansku (20.15): „Sprečiti sistem, a ne Hansena“

zika.bogdanovic
0 komentar

Utakmica koja Dancima ne donosi ništa, s obzirom da su obezbedili prvo mesto u grupi, a Makedoncima daje mnogo, s obzirom da bi pobedom došli do trećeg, pa možda i drugog mesta u grupi. Teško će biti svetiti se evropskom šampionu za poraz u poslednjoj sekundi u Beogradu, koji je Lazarova i drugove koštao polufinala, ali izabranici Zvonka Šundovskog će dati sve od sebe da to učine. Selektor Makedonaca ne želi da izdvaja nikoga u timu Ulrika Vilbeka…

– U svakom slučaju, Danska nije Hansen, već tim. Imaju 16 vrhunskih igrača i sistem koji su gradili godinama. Ne zavisi od jednog igrača, ma koliko bio dobar Hansen. Spremamo se da sprečimo danski sistem, tu transformaciju iz odbrane u napad. Oni su jedan od tri favorita za osvajanje SP. Ako uspemo da zaustavimo taj sistem, imamo šanse da se radujemo.

I u makedonskom timu, različiti igrači iskaču u prvi plan…

– To je dobar signal za makedonski rukomet. Trudim se da šansu dajem svim igračima. Od starta priprema očekujem odgovornost od svakog igrača. Svako ima svoje zadatke, nije bitno da li je na terenu 10 ili 20 minuta – rekao je Šundovski, koji je imao poruku  za makedonske navijače koji bi na osminu finala u Barselonu:

– Neka budu do kraja sa nama i veruju u ovu generaciju. Maksimalno ćemo ući u svaki duel, ginućemo na terenu da im uzvratimo i truditi se da pobedimo.

TABELA:
DANSKA 8
RUSIJA 5
MAKEDONIJA 5
ISLAND 4
KATAR 2
ČILE 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball