Balkan-Handball.com

„DOSTA JE BILO“: Leganger završila karijeru

Jedna od najboljih golmanki svih vremena, Sesilie Leganger (39) odlučila je da završi karijeru, objavljeno je u ponedeljak na sajtu njenog kluba, Larvika. Norvežanka kojoj su se ljubitelji rukometa divili u protekle dve decenije, posle pregršta trofeja, medalja i individualnih nagrada, stavila je tačku na fantastičan period života u kome je postavljala standarde i inspirisala generacije širom sveta.

Glavnih uloga je imala mnogo, pobeda i priznanja još više. Leganger je bila svetski i evropski šampion sa Norveškom, a ima još četiri medalje sa velikih takmičenja medju kojima je i bronza sa OI u Sidneju. Ligu šampiona je osvajala tri puta, dva puta sa Slagelsom i jednom sa Larvikom. To je prva i do sada jedina titula pobednika Lige šampiona za neki norveški klub. Bila je najbolja golmanka na četiri svetska i na dva evropska prvenstva. MVP na SP 1993. Proglašena je za najbolju golmanku i rukometašicu Norveške svih vremena, a za najbolju na svetu u izboru IHF-a birana je 2001.godine. Posle „raspada“ Slagelsovog tima snova, stigla je u Larvik i povela ga ka osvajanju Lige šampiona:

-„Srećna sam što sam odigrala nekoliko dodatnih sezona u dresu Larvika, ali moje telo više nije mlado da trenira puno. Moje iskustvo uz znanje iz medicine mi govore da treba reći „zbogom“ sada kada se osećam dobro i dok sam još dobrog zdravlja. Dosta je bilo.“

Tako je posle oproštaja vremešne Dankinje (Lene Rantala, 46 godina) na kraju prošle sezone i upravo donesene odluke legendarne Norvežanke, Larvik izgubio čuveni tandem i breme naslednica poverio mladoj Sandri Toft u paru sa Almom Hasanic.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *