Balkan-Handball.com

FILIP MIRKULOVSKI BRAVE HEART: Ne dolazi u obzir da ne igram s Njemačkom

PIŠE: Milan Krasić

Mirkulovski je tijekom polusezone u Wetzlaru imao problema s ozljedama, a trener Wandschneider stalno ističe koliko mu je važan. Ne treba previše pričati koliko je bitan ovoj Makedoniji. I sam je nakon utakmice nabrajao s čime sve ima problema, što ga boli i koliko je zapravo u rukama liječničke službe. Završio je sa 4/4, Makedonci su osigurali prolaz, no Njemačka u zadnjem kolu je za 1. mjesto i velike bodove u drugom krugu.

  • Čestitke Filipu Lazarova, što je odigrao fenomenalno, bez greške. Na red dolazi Njemačka, pred EP malo je tko mislio da će ovo biti za 1. mjesto. Moramo ostati koncentrirani, hladne glave – kazao je Mirkulovski, a na pitanje da možda odmori s Nijemcima i bude zdraviji za drugi krug, rekao:

– Možemo i do 1. mjesta, igramo za prvo mjesto. Ne dolazi u obzir propustiti utakmicu, zamislite da odemo sa 4 boda i onda imamo tri dana odmora.

Što je bio problem u prvom poluvremenu, Crnogorci na 16 golova do odmora?

– Ostavljali smo im previše širine, puno prostora, a oni su jaki na jedan na jedan. Zgusnuli smo u nastavku, golman je uhvatio par lopti i uspjeli smo se odlepiti.

Kao i protiv Slovenije početkom drugog dijela, i ovdje su u u nastavku otišli na +4 (25:21, 26:22)…

– Znamo da će doći naših pet minuta, odvojili smo se i Crna Gora nije imala snage da se vrati, iako je Čavor odigrao fenomenalnu utakmicu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *