Balkan-Handball.com

Crnogorke preko Slovenije do drugog kruga

U meču za prolaz u narednu fazu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, reprezentacija Crne Gore savladala je Sloveniju 26:25 (15:9) i plasirala se u narednu rundu zajedno sa Francuskom i Danskom, ali bez bodova. Slovenke ovoga puta nisu uspele nikoga da iznenade za razliku od nekih nedavnih turnira, pa će napustiti takmičenje nakon tri utakmice. 

„Lavice“ su umalo od gotovog napravile veresiju, vodile su sa plus osam 16 minuta pre kraja, ali su uporne Slovenke uspele da dođu na gol do izjednačenja. Ipak, izabranice Kima Rasmusena su nekako sačuvale pobedu u samoj završnici. 

Ana Gros je smanjila na 25:24, a kestenje iz vatre izvadio je pogodak Itane Grbić, a potom i odbrana Marte Batinović. Poslednji gol Slovenije na turniru postignut je prekasno, 20 sekundi pre kraja.

Crna Gora: Babović (1 odbrana i sedmerac), Nenezić, Batinović ( 11 odbrana), Radičević 9, Jauković 5, Pletikosić, Mugoša, Džaferović, A. Klikovac, Ujkić, Ramusović 1, B. Klikovac, Mehmedović 3, Despotović 6, Grbić 2, Vukčević.

Slovenija: Zec (6 odbrana), Vojnović, Pandžić ( 6 odbrana), Klemenčič 2, Gros 7, Omoregi 3, Žabjek, Stanko 5, Abina, Ljepoja 2, Zulić, Vučko, Lazović, Svetik 4, Čopi 1, Gomilar-Zikero 1.

„Lavice“ će 10. decembra igrati sa Švedskom, koja je osvojila drugo mesto u grupi B i prenela jedan bod. Tri dana kasnije je duel sa Rusijom, selekcijom koja je iz prve faze donela četiri boda, a poslednji 15. decembra protiv Španije, koja je takođe prenela jedan bod.

Foto: Uros Hocevar / kolektiffimages

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *