Šoštarić: Protiv Mađarske se desio klik, devojke su shvatile šta mogu! (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Šoštarić: Protiv Mađarske se desio klik, devojke su shvatile šta mogu! (Video)

Šoštarić: Protiv Mađarske se desio klik, devojke su shvatile šta mogu! (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Još uvek ne jenjavaju odjeci istorijskog uspeha hrvatske ženske reprezentacije na EP u Danskoj. Osvajanje bronzane medalje najveći je uspeh tamošnjeg ženskog rukometa, a opšta je ocena i da je u pitanju najveće iznenađenje u istoriji evropskih šampionata.

Jedan od kreatora senzacije, selektor Nenad Šoštarić, još jednom se osvrnuo na decembarsku avanturu koja je zadivila rukometni svet, uz tvrdnju da je ovo samo početak, i vrlo konkretno objašnjenje zašto to smatra.

-Ja sam duboko uveren da je ovo samo početak, novi početak razvitka hrvatskog ženskog rukometa.Bitno je bilo dobiti jednu jaku utakmicu, jer tako učiš da pobeđuješ. Kada smo pobedili Mađarsku, tim sa igračicama koje u evrima zarađuju dva puta više nego naše u kunima, devojke su shvatile da se može igrati. Nakon Holandije, nivo samopouzdanja je postao skoro maksimalan. Posle ovoga što su uradile u Danskoj, verujte da će one u budućnosti izaći na dvoboj sa bilo kojom reprezentacijom bez imalo straha. E, to je naš najveći uspeh – rekao je između ostalog Šoštarić.

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball