Šoštarić: Protiv Mađarske se desio klik, devojke su shvatile šta mogu! (Video) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Šoštarić: Protiv Mađarske se desio klik, devojke su shvatile šta mogu! (Video)

Još uvek ne jenjavaju odjeci istorijskog uspeha hrvatske ženske reprezentacije na EP u Danskoj. Osvajanje bronzane medalje najveći je uspeh tamošnjeg ženskog rukometa, a opšta je ocena i da je u pitanju najveće iznenađenje u istoriji evropskih šampionata.

Jedan od kreatora senzacije, selektor Nenad Šoštarić, još jednom se osvrnuo na decembarsku avanturu koja je zadivila rukometni svet, uz tvrdnju da je ovo samo početak, i vrlo konkretno objašnjenje zašto to smatra.

-Ja sam duboko uveren da je ovo samo početak, novi početak razvitka hrvatskog ženskog rukometa.Bitno je bilo dobiti jednu jaku utakmicu, jer tako učiš da pobeđuješ. Kada smo pobedili Mađarsku, tim sa igračicama koje u evrima zarađuju dva puta više nego naše u kunima, devojke su shvatile da se može igrati. Nakon Holandije, nivo samopouzdanja je postao skoro maksimalan. Posle ovoga što su uradile u Danskoj, verujte da će one u budućnosti izaći na dvoboj sa bilo kojom reprezentacijom bez imalo straha. E, to je naš najveći uspeh – rekao je između ostalog Šoštarić.

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *