Hergeirson: Ogormna je bila glad za uspehom, prevazišli smo sebe! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Hergeirson: Ogormna je bila glad za uspehom, prevazišli smo sebe!

Hergeirson: Ogormna je bila glad za uspehom, prevazišli smo sebe!

Marko Marjanović
0 komentar

U našoj zemlju ljudi su postali pomalo razmaženi konstantnim uspesima, pa je tri godine bez medalje delovalo kao jako dug period. Za nama je sjajno prvenstvo, duhom i srcem smo bili posvećeni sve vreme. Presrećne smo što smo povratile evropsko zlato – rekla je iskusna Kamila Herem, koja je uvrštena u najbolju postavu takmičenja. 

-Uvek imamo najviše ciljeve na velikim takmičenjima, što čini dodatni pritisak i otežava posao. Poslednjih godina smo stalno imali problema sa povređenim rukometašicama, sada smo konačni imali kompletan tim na raspolaganju i videli ste rezultat. Radili smo jako i posvećeno, želeli smo ovo zlato.Sve igračice su bile toliko gladne uspeha da su prevazišle sebe. Pokazali smo timski duh i maksimalan fokus. Ovo je jedan od naših najvećih uspeha ikada  – rekao je selektor Hergeirson.

Sasvim logično i uzročno-posledično, povratak Norveške na tron poklopio se sa povratkom na teren jedne od najvećih sportskih heroina današnjice, Nore Mork.

-Velika je stvar što se ona vratila u reprezentaciju. Dugo je nije bilo, a vratila se jaka kao pre i pokazala koliko je značajna za naš tim. Ona je taj faktor koji menja stvari, faktor koji nam je nedostajao prethodnih nekoliko godina – rekla je, po mnogima najbolja na svetu, Stine Oftedal.

Foto: Anze Malovrh / kolektiffimages

Bolan “bumerang” u Jensena: Od nas je zavisilo, omela nas uloga favorita

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball