Panić nakon debakla: Ovo je naša realnost! Nedostaje nam svega, moramo raditi (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 Panić nakon debakla: Ovo je naša realnost! Nedostaje nam svega, moramo raditi (Video)

Panić nakon debakla: Ovo je naša realnost! Nedostaje nam svega, moramo raditi (Video)

Nije bilo lako jednoj od najsvetlijih tačaka u selekciji BiH.

Marko Marjanović
0 komentar

Porazom od Gruzije 22:19, reprezentacije Bosne i Hercegovine okončala je učešće na EHF Euro 2024 bez boda. Čitav ovaj ciklus, računajući i prijateljske utakmice, delovao je jako loše.

Razočaranje nije krio ni Marko Panić, ali je skupio snage da vrlo trezveno govori nakon meča.

-Ovo je trenutno naša realnost, to je jednostavno tako. Nadam se da će momci koji su tu prvi put, ima ih 8-9, izvući neko iskustvo i pouke. Moraju raditi puno više, nedostaje nam svega, koncentracije, rukometnih vještina, srca, svega… Trebamo dosta raditi, ne možemo biti zadovoljan kako smo predstavili sebe, cijelu reprezentaciju i državu. Imamo veliko vodstvo, možemo „ubiti“ utakmici odmah na početku.

-Odjednom napravimo nekoliko grešaka, imamo neku blokadu, oni se vrate, damo im drugi život, jednostavno tako je u sportu. Svaka čast Gruziji, oni su mlada ekipa koja se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo, i uspjeli su napraviti ono što mi još uvijek nismo, prvu pobjedu –  rekao je Panić, dodavši da razume navijačku ljutnju.

-Gledajte, ljudi imaju pravo. Protiv Švedske smo pokazali srce, protiv Nizozemske nismo. Sve je to sportski, kad pobjeđuješ dobro je, kad gubiš loše je. Kad pobjeđuješ dižu te u nebesa, kad gubiš, onda je obrnuto. Ja se zaista nadam da ćemo izvući pouke iz ovoga, jer to nam je stvarno potrebno, i raditi puno više, jer fali nam svega – zaključio je popularni „Pana“.

Kratak i jasan bio je i iskusni Mirsad Terzić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.