RED PALIČKA, RED KLAR: Švedskoj bronza i karta za Pariz! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 RED PALIČKA, RED KLAR: Švedskoj bronza i karta za Pariz!

RED PALIČKA, RED KLAR: Švedskoj bronza i karta za Pariz!

Marko Marjanović
0 komentar

Fantastičnom partijom u prvom poluvremenu i finišu meča, pre svega Andreasa Palićke koji je na veliki odmor otišao sa 13 odbrana i učinkom preko 50%, Švedska je savladala domaćina Nemačku u borbi za treće mesto na EHF Euro 2024, i obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu predstojećeg leta. – 34:31 (18:12).

Najbolji golman ovog turnira odbio je nalet Nemačke u završnici, uz pomoć fantastičnog Feliksa Klara, koji nije dobio zasluženo mesto u najboljoj postavi turnira.

Da su na višem nivou od protivnika, Skandinavci su stavili do znanja punim tribinama Lankses arene u ranoj fazi meča. Mnogo lakše su dolazili do povoljnih pozicija, dok je Palička pred suprotnim golom ponovo nizao odbranu za odbranom. Već sredinom prvog poluvremena, bilo je plus sedam.

Početkom nastavka, Palička je stao a Volf se probudio. Par minuta je Šveđanima voda bila u ušima, promašili su par zicera a mladi Uščins je povukao do minus tri u 43. minutu, 24:21.

Nakon tajm-auta Solberga, ručnu je povukao najbolji švedski igrač na ovom turniru, Feliks Klar.  Probijao je nemačku odbranu po sredini u igri 7 na 6 i održavao plus četiri, ali su domaćini držali korak. Tulin je zamenio Paličku, ali odbrane švedskih golmana u drugom poluvremenu nije bilo do 50. minuta. 

Dva presečena pasa ka crti i dve kontre donose Nemačkoj prilazak na 30:28 u 53. minutu. Najveći kvalitet selekcije Alfreda Gislasona – silna odbrana, došao je do potpunog izražaja. Uščins je smanjio na minimalan zaostatak, ali je Vane uzvratio brzim centrom.

Palička se vratio među stative i sa tri uzastopne intervencije smirio situaciju. Isticao je 56. minut kada je Karlson šestim golom podigao švedsko vođstvo na 32:29. Poslednji nalet protivnika, iskusni čuvar mreže odbio je uhvativši živu loptu mladom Uščinsu. Magija Feliksa Klara minut i po pre kraja, otklonila je poslednju dilemu.

Feliks Klar je utakmicu završio sa osam golova, a Palička sa 19 odbrana.

Sweden – Germany 34-31 (18-12)

Sweden: Felix Claar 8, Sebastian Karlsson 7, Jonathan Carlsbogard 3, Hampus Wanne 3, Albin Lagergren 3, Jim Gottfridsson 3, Oscar Bergendahl 2, Lukas Sandell 2, Max Darj 1, Lucas Pellas 1, Eric Johansson 1.

Germany: Renars Uscins 8, Johannes Golla 4, Lukas Mertens 4, Juri Knorr 3, Julian Koster 3, Philipp Weber 2, Christoph Steinert 2, Timo Kastening 2, Jannik Kohlbacher 2, Kai Hafner 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball