Balkan-Handball.com

ZLATO NA ZLATO: Francuska i Rusija otvaraju šampionat

Odavno  se nije desilo da veliko žensko takmičenje počinje susretom aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona, a upravo to nas očekuje u četvrtak veče. Domaćin Francuska otvoriće šampionat utakmicom protiv Rusije i to će biti njihov prvi susret posle finala OI u Riju kada se ekipa Jevgenija Trefilova popela na tron pobedom 22-19. 

Selektor Francuske, Oliver Krumbolc pohvalio je rivala na startu, ali i uputio kritike na račun svoje ekipe: 

-Meč sa Rusijom biće izvanredan, ne samo u takmičarskom smislu već i u smislu najbolje moguće promocije rukometa. Ne bih mogao zamisliti bolji način da počnemo prvenstvo. Poznato je da je EP najteže takmičenje i očekujem da će svi mečevi biti neizvesni do samog kraja, ne samo ovaj. Odbrana nam je stabilna i sa tim nisam iznenadjen, dok očekujem poboljšanje u napadu. Devojke još uvek ne veruju u potpunosti ni jedna drugoj, a ni sebi. Šest-sedam igračica ima prostor za veliki napredak i očekujem da se to desi.

Dosadašnji skor izmedju Francuske i Rusije je ubedljivo na strani olimpijskog šampiona, 4-8, a priliku da ga svetske šampionke poprave imaju u četvrtak od 21 čas.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *