Balkan-Handball.com

Austrijanci osmi, najveći uspeh u istoriji!

U utakmici bez rezultatskog značaja u Beču sastale su se Austrija i Belorusija. Uprkos tome što su obe ekipe izgubile sve šanse da se domognu Stokholma u gradskoj hali viđena je velika borba i dobar rukomet. Ipak posle 60 minuta bilo je nerešeno 36:36. Najefikasniji na meču bio je Vailupov sa 12 golova, pratili su ga Karalek i Bilik sa po sedam pogodaka. 

Publika u Beču mogla je da vidi veoma efikasno prvo poluvreme pošto je posle pola sata viđeno 36 golova, rekord u dosadašnjem delu takmičenja po efikasnosti. Ipak za nijansu bolje su igrali Belorusi pa su na odmor otišli rezultatom -19:17. Nisu golmani bili izrazito zapaženi u prvom delu, te je Matševič zabeležio svega pet odbrana u prvom delu igre, a golmani Austrije zajedno dve. Sjajni Vailupov i Karalek postigli su po pet golova, sa druge strane Božović je bio strelac četiri puta.

Nastavili su šuterski obračun i u drugom poluvremenu reprezentativci obeju zemalja. Opao je sredinom drugog dela igre malo ritam. Održavali su svoju prednost Belorusi, a Austrija nikako nije mogla da se odbrani od sjajnih Vailupova i Karaleka. Na pet minuta do kraja meča Austrija prilazi na samo gol zaostatka, pa je meč ušao u neizvesnu zaršnicu. Išla je poslednja lopta na Bilika (7 golova), koji sjajnim šutem sa sedam metara poravnava rezultat. Na kraju 36:36! 

Ovom utakmicom obe ekipe završile su učešće na ovogodišnjem EURU. Austrija je takmičenje završila na osmoj poziciji, dok su Belorusi najverovatnije deseti!

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *