Balkan-Handball.com

Biter odbranio Nemačku i ostavio Austrijance na -12!

kastening_nemacka

U poslednjoj utakmici dana u Beču igrale su komšijske selekcije Nemačke i Austrije. Bolji su bili Panceri 34:22. Sjajnu partiju imao je golman nemačke reprezentacije Johanes Biter sa 15 odbrana uz procenat 54%, imao je uz to i dve asistencije. Najbolji strelac bio je Timo Kastening sa šest golova, a sa druge strane kapiten Bilik postigao je pet!

Austrija –Nemačka 22:34(13:16)       

Wiener Stadthalle

Sudije: Gjorgji Nachevski  (MKD) / Slave Nikolov (MKD)

Austrija: Božović 3, Weber 3, Woss, Posch 4, Frimmel 2, Dicker , Herburger 1, Zeiner 1, Živković 2, Bilyk 5, Wagner , Jochmann , Hutecek , Santos 1, Bauer 1 odbrana, Eichberger 6 odbrana

Nemačka: Gensheimer 2, Golla 2, Wiencek, Reichmann 5, Pekeler 4, Weber 3, Hafner 2, Kuhn, Bohm 3, Kohlbavher 4, Kastening 6, Schmidt 1, Zieker 1, Drux 1, Wilff 2 odbrane, Bitter 15 odbrana

Semafor: 4:2(5.), 6:5(10.), 9:7(15.), 10:10(20.), 10:12(25.), 13:16(30.), 15:20(35.), 16:23(40.), 16:14(45.), 20:30(50.)

U pravoj sportskoj atmosferi bečke hale, ovaj 11. dan Evropskog prvenstva u rukometu zatvorile su Austrija i Nemačka. Utakmicu je sa dva gola otvorio Nikola Bilik, kapiten Austrijanaca pa je domaćin posle pet minuta vodio rezultatom 4:2. Nastavio je Nikola Bilik da „teroriše“ odbranu protivnika, što lepim asistencijama što golovima, te je tako u prvih deset minuta učestvovao u svim golovima svoje reprezentacije.

Hvatala je Nemačka polako ritam, ipak tokom prve četvrtine susreta konstantо su bili u deficitu. Ipak uspeli su da poravnaju rezultat usled dva isključenja za Austriju, prvo je na dva minuta pauze morao Herburger, a potom i Bilik, pošto je na nedozvoljen način zaustavio Pekelera u kontri. Rajhman koristi i treći sedmerac koji je dosuđen Pancerima.  Uprkos tome što su imali dva igrača manje, Austrijanci preko Frimela i Poša uspevaju ponovo da povedu.

Ponovo su izabranici Aleša Pajoviča bili pregrubi, pa je Sebastijan Frimel morao na klupu dva minuta, koriste to Nemci i ponovo dovode meč u egal – 9:9. Stao je na gol Johanes Biter za Nemačku, i odmah odbranio šut Janka Božovića, a sa druge strane Ajhberger potvrđuje sjajnu formu sa ovog turnira i brani šut kapitenu Nemaca Genshajmeru.  Brani sedmerac Veberu, Biter, a sa druge strane Kolbaher i Kastening postižu golove pa su Nemci prvi put na meču poveli sa dva razlike – 12:10. Nastavio je Kastening da igra sjajan meč, a svojim petim golom doneo je četiri gola prednosti svojoj selekciji – 16:12. Uspelo je domaćin samo da smanji prednost Nemaca pred odlazak na odmor 16:13.

Silovito su Nemci otvorili drugo poluvreme, napravivši seriju 3:0 otišli su na velikih šest golova prednosti. Nastavio je Biter da brani fantastično i imao je posle samo 18 minuta na terenu već 10 odbrana iz 16 šuteva na njegov gol. Nisu uspevali Austrijanci da zaustave igru Nemačke preko krila, pa je na dvadeset minuta do kraja bilo sedam razlike za selekciju Kristijana Prokopa. Uspela je Austrija sa dva brza gola da uhvati priključak, ali ubrzo preko svojih desnih krila Nemačka opet odlazi na velikih osam razlike. Igrao se 45. minut.

Nastavili su Nemci da melju protivnika iako je pitanje pobednika bilo rešeno kada je na devet minuta do kraja bilo velikih 11 razlike za Pancere! Dao je Prokop šansu igračima koje su manje vremena proveli na terenu tokom EURA. Na kraju Nemačka je slavila rezultatom 34:22!

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *