Balkan-Handball.com

Blaž Janc pred Mađare: Da im se osvetimo za poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Najavili smo već današnje utakmice, ali ostali smo dužni najave meča između Slovenije i Mađarske, koja je na programu u subotu, 19. januara od 16:15. Selekcija Ljubomira Vranješa briljira na ovom turniru! Melje sve redom i krupnim koracima grabi ka polufinalu. Spadaju u red od četiri selekcije koje su do sada neporažene na turniru i teže da na tome ostanu i posle susreta sa Mađarskom. Dean Bombač oduševio je rukometnu Evropu na ovom turniru, ali kao što je Vranješ rekao, znali smo kakav je on rukometaš i pre turnira! Momak koji je oduševio na EURU svakako je golman Celja, Klemen Ferlin! Međutim ono što je istinska snaga Vranješove ekipe jeste timski duh i zajedništvo.

Danas im u susret dolazi Mađarska, koja je na ovaj turnir došla sa podmlađenim sastavom. Sa klupe ih predvodi Guljaš, a najveće ime u sastavu svakako je Roland Mikler. Golman Pik Segeda i legenda mađarskog rukometa. Odigrali su do sada nekoliko dobrih susreta, pre svega nerešeno sa Danskom, ali i pobeda nad Islandom i Rusijom. Ipak onda je usledio poraz od Norveške.

O svom protivniku uoči utakmice govorio je Ljubomir Vranješ, selektor slovenačke reprezentacije, koji je susret nazvao utakmicom dve defanzivnke ekipe…

  • Mađarska se do sada pokaza u dobrom svetlu. Pobedili su Island i Rusiju, potom nerešeno sa Danskom i u petak su izgubili od Norveške. Još nisam u potpunosti odgledao te mečeve, ali video sam utakmice sa Dancima i Rusima. Treba još da pogledamo ostale utakmice uključujući i meč sa Norveškom, koja ima potpuno drugi sistem igre od našeg. U svakom slučaju, u nedelju nas očekuje susret dve defanzivne ekipe. Imamo probleme u našem sastavu, ali  imaju ih i drugi, međutim to je pošast turnirskog sistema takmičenja. Najvažnija će biti glava u preostalim utakmicama u drugom delu takmičenja.

Govorio je o Mađarima i novi igrač Barselone, Blaž Janc, koji je rekao da želi osvetu za poraz u kvalifikacijama za prethodni Svetski kup.

  • Imamo sa Mađarima nekoliko neizmirenih računa. Nadam se da ćemo im se u nedelju osvetiti za bolan poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ključ pobede biće naša dobra odbrana. Nadam se da ćemo imati priliku da postignemo što više lakih golova kako bi što manje igrali protiv njihove postavljene odbrane. Veliki je ulog i učinićemo bilo šta da dođemo do pete uzastopne pobede.

Mario Šoštarić koji je zamenio Gašpera Marguča na ovom turniru, igra u Mađarskoj za Pik Seked. Poznaje svoje protivnike, a sa nekima je čak i klupski drug.

  • Mađarima verovatno nedostaje najvažniji igrač Mate Lekai, a ipak su na prvenstvu napravili sjajan rezultat! Većina njihove igre zasniva se na Banhidiju. On je prava zver na liniji šest metara, kao i golmanu Mikeru. Banhidija moramo da zamaramo stalno, kako bi sprečili njegovu vezu sa spoljnim igračima. On je veoma ranjiv pošto se brzo umara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *