Balkan-Handball.com

Červar pred Nemačku: Biće ovo utakmica velikog naboja, ali moramo biti smireni!

Pred Hrvatima je najveći izazov do sada, sastaju se sa Nemačkom u subotu 18. januara od 20 časova i 30 minuta. Biće do okršaj rukometnih velesila, a blagu psihološku prednost imaju Kauboji, pošto nemaju strah da eventualni poraz znači da ne mogu do polufinala. Sa druge strane Nemci moraju da slave sutra, ako žele da ostanu u konkurenciji za prolaz dalje. Hrvatska je do sada zabeležila sve četiri pobede, dok su Nemci zabeležili tri pobede i poraz od Španije u drugom kolu.

Igrači hrvatskog nacionalnog tima, kao i selektor Lino Červar govorili su za medije o sutrašnjoj utakmici i očekivanjima.

Selektor Lino Červar, hvalio je svoje igrače ali rekao da uprkos tome što su u boljoj poziciji od Nemačke moraju biti fokusirani da zaustave njihove kvalitete.

  • U psihološko smo prednosti. Mi imamo šanse za popravni, dok oni to nemaju. Sve je otvoreno, ali se koncentrišemo na tu utakmicu. Imamo moćnog protivnika sa dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvećim i najvažnijim klubovima. Na nama je da nastavimo trend, da pružamo disciplinovanu taktičku igru. Moramo da pokažemo veliku upornost, zalaganje i strpljivost. Nemce nema šanse da dobijete u deset ili petnaest minuta. Zahtevaću od momaka veliku borbu, ali i konzistentnost u igri kroz celu utakmicu. Samo da nemamo crnih rupa i padova. Ovo je utakmica posebnog naboj. Bitno je da moji igrači budu smireni, ali „naloženi“ za sutrašnji meč. Bez euforije, ne smeju da igraju pod emocijama već da racionalno razmišljaju.

Kapiten Hrvatske, Domagoj Duvnjak, igrač nemačkog Kila, hvalio je odbranu Nemačke i golmana Andreasa Volfa.

  • Najbitnija utakmica prvenstva, ukoliko dobijemo u polufinalu smo. Biće težak meč, prošle godine smo igrali u Nemačkoj sa njima izgubili smo jedan razlike. U oktobru smo igrali dva puta sa njima i oba puta smo izgubili. Ali sve utakmice su bile knap i na mali broj golova. Mislim da će i sutra biti takva utakmica. Jako su čvrsta ekipa, imaju odličnu odbranu, Volf je na golu, drugi golman je Biter, ali odbrana 6-0, čvrsta jaka i agresivna. Da budem iskren još nisam pogledao šta su igrali ovo prvenstvo, ali sam čuo i da su igrali 3-2-1 duboko. Pekeler je igrao napred. Moramo da se pripremimo dobro i da imamo plan kao i za svaku drugu. Naša dobra odbrana, polukontra i kontra, sa što više laganih golova. Pa ćemo videti šta će biti.

Utiske o meču sa Hrvatskom izneo je i selektor Nemačke, Kristijan Prokop.

  • Biće ovo jako teška utakmica za nas. Hrvatska ima izvanrednu ekipu, prvoklasnu. To će biti potpuno druga priča u odnosu na meč protiv Belorusije. Kvalitet Hrvatske je u rangu sa Špancima. Sutra je sve moguće, dogovor je bio da idemo u drugom krugu korak po korak i za sada smo dobro krenuli. Znamo koliko nam je sutrašnja utakmica bitna i šta nosi sa sobom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *