Balkan-Handball.com

Didije Dinar više nije selektor Fracnuske!

Neočekivano ispadanje već u preliminarnoj grupi na Evropskom prvenstvu, čelnici francuskog rukometnog saveza očigledno nisu mogli da oproste sada već bivšem selektoru Dinaru, koji je prema pisanju francuskih medija dobio okaz. 

Nakon što jednoj od najvećih rukometnih sila nije usepo da donese zlatnu medalju sa velikih takmičenja (bronza na EP-u u Hrvatskoj i SP-u 2019. u Danskoj), doneta je konačna odluka da 43-trogodišnjak više ne bude selektor. Dinar je na klupi „Trikolora“ nasledio Kloda Onestu, a umesto njega Francusku će u kvalifikacijama za OI voditi njegov dosadašnji pomoćnik – Giljerme Gille.

 

2 Comments

 1. Niko

  27/01/2020 at 09:57

  Nije nikakavo cudo da je smenjen.
  Ja ne znam ko bi hteo da ga vozi neko ko nema dozvolu i ko nikada nije voizio. E to je bio Dinar.
  Nikada nikog nije vodio ni jednu ekipu i ono sto je osvojeno to nije normalno u odnosu na kvalitet i snagu igraca. Vise je bilo izgubljeno za Francusku nego osvojeno njegovim odlukama. Treca mesta sa takvim igracima nije nikakav rezultat.
  Napokon jedna dobra odluka Francukog rukometa.

  • Ivan

   27/01/2020 at 21:50

   Niko, slazem se tobom, da je Francuska mnogo vise izgubila nego dobila sa njim. Neverovatno da sa onakvim igrackim kadrom i velikim potencijalom, nije nista napravila. Po meni mozda Francuska ima najveci potencijal u narednih desetak godina, samo dobar i iskusan trener.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *