Balkan-Handball.com

Eliminisana Crna Gora, Belorusija ide dalje!

Nisu uspeli Lavovi. Belorusija ide u drugi krug Evropskog prvenstva u rukometu, pošto su u odlučujućem meču bili bolji od Crne Gore rezultatom 36:27. Fantastičan na golu Crne Gore bio je Simić, ali nije bi dovoljan da slave. Mikita Vailupau bio je najbolji igrač susreta pošto je postigao sedam golova iz devet pokušaja.
Crna Gora – Belorusija 27:36(11:17)

Stadthalle Graz

Sudije: Lars Jorum (NOR) / Havard Kleven (NOR)

Crna Gora:Vujović F. 4, Bakić 1, Čavor 1, Lazović , Vujović B. 2, Radović , Kankaraš , Vujović S. 3, Ševaljević 4, Božović 2, Lasica 1, Anđelić 2, Grbović 2, Lipovina 5, Mijušković, Simić 15 odbrana.

Belorusija:Brouka 2, Kulesh 1, Shylovich 5, Pukhouski 3, Nikolenkau 2, Shumak, Yurynok 2, Baranau 3, Lkyanchuk 1, Pudshyvalau 1, Karalek 5, Vailupau 7, Bokhan 1, Gayduchenko 3, Saldatsenka 6 odbrana.

Semafor:2:0(1.), 2:2(3.), 6:4(10.), 6:7(15.), 7:9(20.), 8:12(23.), 9:14(26.), 11:17(29.), 14:21(37.), 17:23(40.), 18:15(46.), 21:28(50.), 25:33(57.).

Sjajno su obe ekipe počele duel. Poveli su izabranici Zorana Roganovića već posle nepuna dva minuta igre 2:0, međutim ubrzo Belorusi poravnavaju rezultat. Stefan Čavor je u uvodnim minutima sureta sa par lepih poteza bio prva opcija svoje reprezentacije u napadu.
Kada su Crnogorci ostali na terenu sa igračem više, izašli su u prepoznatljivo duboku odbranu, međutim sjajnom deblokadom, Karalek postiže pogodak sa linije šest metara. Junak pobede nad Srbijom, Nebojša Simić u tom periodu zabeležio je svoje prve intervencije, a potom sjajnim golom kapitena Ševaljevića, Crna Gora ponovo odlazi na +2.

Proradila je veza bekovske linije i pivotmena Karaleka, te su Belorusi poveli rezultatom 7:6. Zaigrali su momci Jurija Ševcova čvršće u odbrani, a Crna Gora je sve teže dolazila u prilike za šut. Bio je prinuđen Roganović da traži tajmaut. Uprkos tome preko Gajdučenka, Belorusi prvi put na susretu odlaze na plus dva.

Simić je još jednom raspalio brojnu podršku u gradskoj hali u Gracu, pošto je odbranio penal, ali napad crnogorske reprezentacije nije funkcionisao kako treba. U tim momentima Belorusi su otišli na +4, a Crna Gora nije postigla gol šest minuta. Ubrzo su obe ekipe ostale na terenu sa pet igrača pošto su Filip Vujović i Lukjančuk isključeni zbog pregrubih startova. Bolje su se snašli Belorusi i na četiri minuta do kraja poluvremena otišli na maksimalnih plus pet. Gajdučenko je sa dva brza gola, svojoj reprezentaciji doneo prednost od šest pogodaka. Pa se na odmor otišlo rezultatom 17:11 u korist Belorusa.

Nisu mogli nikako Lavovi da vežu dva dobra napada pa se u uvodnim minutima drugog poluvremena igralo gol za gol. Sjajnu igru iz prvog perioda nastavio je Mikita Vailupao, koji je već u 34. minutu na svom kontu već imao sedam golova. Imali su raspoloženog Simića na golu Crnogorci, ali ono što ih je krasilo u prva dva susreta, agresivna odbrana totalno je izostala sa ovog meča. Pa su Belorusi otišli na osam razlike, golovima Šiloviča i Karaleka 14:22. Morao je Roganović da traži pauzu. U trenutku Belorusija je imala 11 asistencija, a Crna Gora samo dve.

Zaigrali su posle tajmauta Lavovi organizovanije, pa su uspeli da smanje zaostatak bilo je 17:23. U trenutku kada se meč lomio Filip Vujović je u kontranapadu odlučio da baci popularni suvi list, ali ga je Saldatsenka osujetio. Mirovale su mreže u narednom periodu, a najviše zahvaljujući toliko puta spomenutom Nebojši Simiću, 13 odbrana i dva penala. Ponovo je Belorusija otišla +8, na manje od sedam minuta do kraja-22:30. Brouka postiže svoj prvi gol na turniru i donosi najveću prednost na ovom susretu svojoj reprezentaciji bilo je devet razlike.

Na kraju Crna Gora – Belorusija 27:36!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *